Jeroen van Koningsbrugge moet oppassen voor imagoschade, zo stelt oud-SBS-baas en tv-professor Tina Nijkamp. Volgens haar is het voor tv-makers nu een standaardkeuze om Jeroen van Koningsbrugge te vragen als teamcaptain voor panelshows met BN’ers. Hoewel niemand weet waarom, lijkt het erop dat Jeroen van Koningsbrugge vrijwel altijd te zien is in dit soort programma’s.

Momenteel heeft Jeroen van Koningsbrugge een grote rol in het huidige Marieke Elsinga-programma Alles is Muziek, waarin BN’ers op huishoudelijke objecten rammen om muziek te maken. Volgens Tina Nijkamp moet Jeroen van Koningsbrugge echter oppassen. Het is alleen maar schadelijker voor Jeroen dat Alles is Muziek niet van de buis wordt gehaald. “Voor hem hangt hier toch wel veel van af. Hij moet oppassen qua imagoschade dat hij niet in de vergelijkingscategorie van Avastars komt”, aldus Tina Nijkamp via Instagram.

Programma’s met dramatische kijkcijfers gaan nu een slechte vergelijking krijgen. “Jeroen krijgt dat nu een beetje met panelshows: ‘Weer zo’n kinderachtige panelshow met Jeroen van Koningsbrugge’, of: ‘Een typisch Jeroen van Koningsbrugge-panelprogramma’.”

Dit is niet de eerste keer dat Tina Nijkamp hem hiervoor waarschuwt. Zo liet ze al eerder aan De Telegraaf weten: “Jeroen van Koningsbrugge moet ook oppassen. Hij zit in heel veel panelshows als DNA onbekend. Dan krijg je een soort vermoeidheid. Hij is op veel zenders te zien, zoals NPO 1, RTL 4 en SBS 6, dat helpt niet.”

Volgens Tina Nijkamp zal Jeroen van Koningsbrugge straks gigantisch veel op tv te zien zijn, bijna een overkill. “De presentator die het vaakst op tv is op dit moment met een eigen programma, is Jeroen van Koningsbrugge.” Zo vertelt ze: “In één week is hij te zien met Alles is Muziek, Draadstaal én de herhaling van Smeris. Daar komt binnenkort dus Kamp van Koningsbrugge nog bij.”

Imagoschade kan een groot probleem zijn voor publieke figuren. Het kan hun carrière belemmeren en negatieve invloed hebben op hun reputatie. Tina Nijkamp waarschuwt Jeroen van Koningsbrugge voor mogelijke imagoschade als gevolg van zijn deelname aan te veel panelshows en kinderachtige programma’s.
Echter, het is niet eenvoudig om een balans te vinden tussen wat het publiek wil en de mogelijke imagoschade die dit kan opleveren voor publieke figuren. Sommige mensen hebben misschien genoeg van Jeroen van Koningsbrugge, terwijl anderen hem nog steeds geweldig vinden. Het is belangrijk voor publieke figuren om te beseffen dat ze niet iedereen tevreden kunnen stellen.

Bron: