Het programma Steenrijk, Straatarm maakt elke week behoorlijk de tongen los. Niet alleen omdat kijkers te doen hebben met het arme gezin, maar ook omdat het programma met de week ongeloofwaardiger lijkt te worden. Morgen is er een nieuwe aflevering te zien, maar ook daar lijkt sprake te zijn van kijkersbedrog…

In de nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm ruilt het gezin van Val, bekend van het merk Closet van Val een week lang met een ‘arm’ gezin. De aflevering is morgen te zien, maar er is nú al ophef ontstaan. ,,Wat opvalt is dat de ‘rijken’ wéér niet hun eigen huis ter beschikking stellen”, meldt juicekanaal Realityfbi op Instagram.

‘Niet haar woning’

Na het plaatsen van de post wordt het kanaal overspoeld met berichten over het ‘rijke’ gezin. Volgens volgers woont het gezin van Val in een heel andere woning. ,,Dat huis in die aflevering komen ze nooit”, schrijft een volger. ,,Ik volg haar al van toen ze nog maar 200 volgers had. Ze is daar nog nooit geweest. En die meid deelt alles.”

‘SBS wilde het niet vermelden’

Een andere volger vertelt dat het klopt dat het niet om een eigen woning gaat. Volgens de volger heeft Val daar zelf uitleg over gegeven op TikTok. ,,Val heeft een filmpje geplaatst op TikTok dat ze wilde dat SBS zou vermelden dat het huis op Corfu niet van hun is en ze de familie een vakantie gunde in plaats van hun huis, maar dat heeft SBS niet vermeld.”

Kijkersbedrog

Kijkersbedrog lijkt vaker voor te komen bij Steenrijk, Straatarm. ,,Ik ken iemand die gevraagd is voor Steenrijk, Straatarm”, vertelt een ander in gesprek met Realityfbi. ,,Zij kregen een ander huis ter beschikking dat verhuurd zou worden als hun huis. Het weekgeld werd door het programma betaald.”

Bron: