Vanavond stond er weer een aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak op het programma. Er was een flinke ruzie gaande tussen buurtjes in het Brabantse Dongen. Renate en haar vriend Twan worden gek van de geluidsoverlast van de buren.

Mr. Frank Visser Twan

Renate en Twan wonen naast een groot gezin en ergeren zich mateloos aan het dagelijkse kabaal. De buren zijn zich daar niet zo van bewust. En dus moet Mr. Frank Visser gaan bepalen of er inderdaad geluidsoverlast wordt veroorzaakt.
Hun buren Linda en Mark snappen niet wat het probleem is. Ze hebben jonge kinderen en die zijn nu altijd niet muisstil. In hun beleving overdrijven Renate en Twan. De buren hebben inmiddels een pesthekel aan elkaar en dat gaat zelfs zo ver dat Renate de kinderbescherming heeft gebeld. ”Ja, ik was bezorgd”, aldus Renate. Maar het gaat nog veel verder.
Als Viktor Brandt Twan confronteert met het feit dat hij een van de kinderen van de buren heeft uitgescholden met kanker, wordt hij gek. ”Ik denk niet dat hij (Mark) dat tegen mij moet zeggen. Want dan heeft hij een groot probleem.”
”Dan kunnen ze sowieso zorgen dat er politie bij staat, want dan ga ik hem…Echt dat meen ik.” Twan is laaiend en begint met spullen te smijten. Zijn vrouw schreeuwt: ”TWAN, RUSTIG!”

Hoorzitting

De oordeel van Mr. Frank Visser is helder. De geluiden die Linda, Mark en hun kinderen maken zijn hard, maar dat komt niet door hen. De woningen zijn gewoon gehorig. Het gezin moet ‘zo rustig mogelijk’ doen en er komt een contactverbod.
Ook mogen de buurtjes elkaar niet meer uitschelden via social media. En dan is er nog buurman Leo. Mr. Frank raadt Linda en Mark aan zich niet meer in te laten met Leo. ”Die stookt het vuurtje alleen maar op en die zorgt alleen maar voor problemen.”

Bron: