Het razend populaire televisieprogramma Vandaag Inside lag deze week weer onder een vergrootglas. De uitspraak van Johan Derksen over Friezen met een kleurtje zorgde landelijk voor veel ophef. Shownieuws contacteerde het VI-trio.

‘Kan geen Fries zijn’

Johan Derksen ligt dus voor de zoveelste keer onder vuur. Na het beruchte kaarsverhaal kreeg hij ook kritiek over uitspraken die betrekking hadden op de oorlog tussen Israël en de bevolking van de Gazastrook. En nu is er dus weer onvrede.
De analist vindt dat Kamerlid Habtamu de Hoop ‘geen Fries’ kan zijn omdat hij van Ethiopische afkomst is. Dat valt niet lekker. Excuses aanbieden wil Derksen niet, al zijn er meer dan 400 mensen die aangifte tegen Johan willen doen. Er was gisteren zelfs een strafrechtadvocaat die zijn mening gaf over de kansen op vervolging en dus benaderde Shownieuws het trio.

Einde VI

René van der Gijp vertelt dat VI ermee gaat stoppen. ”Voor alle mensen die boos zijn, heb ik het uitgerekend: het is nog twintig maanden, dan loopt het contract af. Dus nog even doorzetten.”
De verslaggever wil weten of hij dat goed verstaan heeft en vraagt of Johan niet wil doorgaan tot hij 100 wordt. Van der Gijp is stellig. ”Die kans zit erin, maar eigenlijk is het over twintig maanden klaar. Hij kan gaan aftellen.”

Reactie Talpa

Omdat Johan de wind van voren kreeg, kon een reactie van Talpa niet uitblijven. Die laten weten dat VI gewoon ‘redactionele vrijheid’ hebben om hun persoonlijke meningen te kunnen vertileren. ”Dat doen zij in de setting van een talkshow.”
”De inhoud is niet van tevoren afgestemd of gerepeteerd. De gespreksonderwerpen zijn altijd geïnspireerd op actuele gebeurtenissen. Dat is de kracht en de kwetsbaarheid van deze formule.”
Maar goed, het einde van VI dus. Als we twintig maanden vooruit tellen komen we exact uit op donderdag 11 december 2025. Voorlopig kunnen we er dus nog wel van genieten 🙂

Bron: