Een paar dagen geleden was de voorspelling van het Europese weermodel ECMWF overal te lezen. Op 15 en 16 april zouden we te maken krijgen met een ‘koude-aanval’ vanuit de Noordpool, waarbij zelfs sneeuw op ons landschap zou kunnen neerdalen. Gaat dat nog gebeuren?

Vorst en sneeuw

Het weermodel van het ECMWF was vrij helder. Aanstaande maandag en dinsdag zouden dagen worden waarop je muts en handschoenen erbij moet pakken, in verband met vorst en sneeuw. Inmiddels zijn we dichterbij die data, en de vraag is hoe het weerbeeld er nu uitziet.
Daarvoor kijken we even bij het KNMI, maar die meldt geen weerwaarschuwingen. Iets kouder wordt het wel en neerslagkans is met 90 procent hoog. Op maandag komen de temperaturen uit rond de 13 graden. Op dinsdag is dat zelfs maar 11 graden. Maar sneeuw? Nee.

Grillig aprilweer

Dan maar even kijken wat de specialisten van Weeronline hierover melden. Ook zij melden geen sneeuw. Wel trekken er maandag ’talrijke buien’ over het land, waarbij het aan de kust behoorlijk hard gaat waaien. Hier kan je rekenen op windsnelheden van 75 kilometer per uur.
Tijdens zo’n intensieve regenbui die gepaard gaat met harde wind, kan de gevoelstemperatuur uitkomen op enkele graden boven nul. Had het ECMWF toch nog een beetje gelijk, want een muts en handschoenen zijn in dat geval best een aanrader.
Aanstaande dinsdag (16 april) wordt het nog iets kouder. Er trekken wederom veel buien over het land en de temperatuur komt volgens Weeronline zelfs niet boven de 10 graden uit. In de dagen erna wordt het gelukkig weer een beetje warmer.
Conclusie: het gaat niet sneeuwen. Het wordt koud en volgens Weeronline heeft dat gevolgen voor jouw gasverbruik.

Conclusie: het gaat niet sneeuwen. Het wordt koud en volgens Weeronline heeft dat gevolgen voor jouw gasverbruik.

Bron: