De zanger Rob de Nijs heeft afgelopen zomer afscheid genomen van zijn muzikale carrière tijdens een concert in de Ziggo Dome. Omroep MAX zendt donderdagavond het afscheidsconcert van de 79-jarige muzieklegende uit, waarbij kijkers kunnen genieten van zijn optreden. Het is de laatste kans om de zanger live te zien voordat hij zijn muzikale carrière definitief beëindigt.

Rob de Nijs begint zijn afscheidsconcert met nummers als “Ik laat je vrij” en “Eeuwig jong”. Daarna wordt hij bijgestaan door bevriende artiesten zoals Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Sanne Wallis de Vries en Danny Vera, die stuk voor stuk mooie woorden hebben voor de zanger die lijdt aan Parkinson.

Het concert maakt indruk op zowel de artiesten en het publiek in de zaal, als op de mensen die het nu terugkijken op televisie. Sommigen pinken zelfs een traantje weg, net als Rob zelf op het podium. Fans delen hun emoties op sociale media, met opmerkingen zoals “Wauw… nu al tranen” en “Een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen… vanaf 1985 ieder concert in Nijmegen bezocht met mijn moeder. Recht door mijn hart”.

Na het concert heeft Rob niet meer gezongen, omdat zijn gezondheid achteruitgaat. “Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt hij in een interview met Privé. Ondanks zijn ziekte zegt hij dat hij het naar eigen zeggen goed maakt. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Sinds het concert heeft Rob niet meer gezongen. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet mijn laatste album: Het is mooi geweest.”

Bron: