Er is een verhaal naar voren gekomen over koningin Máxima die jaren geleden op vakantie was in haar geboorteland Argentinië. Ze zocht naar empanadas in het plaatsje Villa La Angostura, maar de kok die niet wist wie ze was, teleurstelde haar door te zeggen dat hij geen empanadas had. De kok kreeg later een flinke uitbrander. Dit verhaal is recent opnieuw opgedoken in Argentijnse media.

Fotosessie

Het was het derde jaar dat koningin Máxima en haar gezin op vakantie gingen in Villa La Angostura, omdat haar broer Martín Zorreguieta daar woont. De koninklijke familie hield een fotosessie in de woning waar ze verbleven, Máxima zei tegen de pers dat ze daar kwamen om te genieten van de natuur. Na de fotosessie ging de pers weg, en zoals gebruikelijk maakten de journalisten en fotografen een tussenstop bij een cafetaria aan de Avenida Arrayanes. Slechts een paar minuten later kwam Máxima binnen met een van haar dochters, op zoek naar empanadas.

Máxima niet herkend

Máxima ging als een gewone klant naar een cafetaria in Villa La Angostura en vroeg of ze empanadas met ham en kaas kon krijgen. De man achter de balie wist echter niet wie ze was en raadpleegde de keuken. Helaas kon de kok haar niet helpen, omdat er geen empanadas beschikbaar waren. Máxima verliet het café en werd snel gezien door de pers. Ze vroeg hen om geen foto’s te maken omdat ze alleen met haar dochter was en het buiten regende. De pers respecteerde dit en liet haar gaan zonder een foto te maken.

Uitbrander

De man die Máxima had gesproken in de cafetaria, merkte vervolgens dat de pers een foto van haar wilde maken. Hij vroeg verbaasd aan een fotograaf “Wie is die blonde vrouw?”. Toen hij te horen kreeg dat het om koningin Máxima ging, rende hij boos de keuken in om de kok een uitbrander te geven voor het feit dat hij haar niet herkend had.

Bron: