Er gaan al lange tijd geruchten rond over de gezondheid van Ron Brandsteder, maar volgens goede vriend André van Duin gaat het goed met hem. ,,Er is niks aan de hand.”

Ron Brandsteder kwam afgelopen mei plotseling niet opdagen op zijn werk. Omroep MAX schrok, want wie zou de show op NPO Radio 5 presenteren? Angela Groothuizen werd gebeld en al snel werd duidelijk dat niemand wist wat er met Ron aan de hand was.

Geruchten

De laatste jaren gingen er al geruchten rond dat het niet goed gaat met de presentator, omdat hij flink vermagerde. Toen Ron weer terug was op zijn werk, verklaarde hij: ,,Ik had niet zo’n goede dag, ik voelde me niet goed.”

‘Het gaat goed’

Het zorgde voor een hoop vragen. Luisteraars vroegen zich af wat er met hem aan de hand is. Goede vriend André van Duin ziet Ron nog geregeld. ,,Ik zie hem eens in de vier of zes weken. Dan gaan we een kroketje eten, even bijbabbelen”, vertelt André in gesprek met weekblad Weekend. Hoe gaat het met Ron? ,,Het gaat goed met hem en hij doet zijn radioprogramma nog steeds, al is dat niet vaak meer.”

‘Geen sprake van’

Van Duin hekelt de zorgen om zijn goede vriend. ,,Zorgen over zijn gezondheid? Daar is geen sprake van. Hij is wel wat ouder geworden en heeft de dagelijkse klachten, maar dat is het waarschijnlijk.”

Rick Brandsteder

Wel heeft Ron de nodige zorgen om zijn zoon. Rick verbleef vorig jaar bijna een maand in een afkickkliniek in Zuid-Afrika vanwege zijn chronische alcoholverslaving. Hoewel hij in eerste instantie gewoon weer terugkeerde naar zijn woning in Amsterdam Oud-Zuid, woont hij inmiddels bij zijn moeder. Is hij bang voor een terugval?

Bron: