Een 68-jarige man uit Rotterdam is finaal afgetuigd bij een servicebalie van supermarkt Albert Heijn. De man wilde iets afrekenen, maar is volgens ongeduldige klanten ‘niet snel genoeg’. Wat er dan gebeurt is te bizar voor woorden.

Vijftien vuistslagen

De feiten dateren van 27 december jongstleden, de dag na kerst. De Rotterdammer is in de Albert Heijn en wil iets afrekenen. Erg snel gaat dat niet, tot irritatie van een andere winkelbezoeker. Op camera’s is te zien hoe die het pinpasje van de 68-jarige man afpakt en wil voordringen.

De man mag dan wat ouder zijn, hij laat zich niet zo behandelen en deelt een duw uit. Mohammed A., een vriend van de ongeduldige man, besluit dan om de zestiger van achteren aan te vallen. Als een dolle haalt hij maar liefst vijftien! keer uit met zijn vuist.

Vanzelfsprekend valt de man op de grond. Hij wordt meermaals vol tegen zijn hoofd getrapt door Mohammed, die zelf pas 26 jaar is, en zijn vriend. Pas wanneer omstanders de man te hulp schieten, stopt het geweld. Maar dan is het leed al geleden.

‘Bizar’

Mohammed en zijn vriend moeten voor de rechtbank komen. De aanklager walgt van de beelden. ”Ik heb ze nu een paar keer gezien en ik blijf schrikken. We zien twee jongemannen die duidelijk de intentie hadden om het slachtoffer volledig af te tuigen. Bizar.”

Mohammed verklaart dat hij dacht dat zijn vriend ‘in nood’ was. ”Pas toen hij op de grond lag, merkte ik dat het een oude, volwassen man was. Anders had ik hem wel aangesproken.” Mohammed weet niet waarom hij kwaad werd. ”Ik wil sorry zeggen.”

Oogproblemen

De 68-jarige man heeft oogproblemen overgehouden aan de afranseling. Hij kan geen diepte meer zien en kan daardoor ook zijn beroep, kunstenaar, nauwelijks meer uitvoeren. Bovendien heeft hij nog dagelijks veel last van wat er gebeurd is.

De rechter vindt dat het geweld alle perken te buiten gaat. Mohammed moet daarom 104 dagen de cel in. Zijn vriend moet nog voorkomen. Het slachtoffer krijgt daarnaast een schadevergoeding van 6.000 euro. Dat geld is wel nodig, want er is kroon afgebroken door de klappen.

Een oudere man finaal aftuigen en daar 104 dagen cel voor krijgen. Wat vind jij van die straf? Laat het in de reacties weten en deel dit bericht.

Bron: