Een influencer zette de online gemeenschap in vuur en vlam toen ze een TikTok-bericht deelde waarin ze zei dat ze gewoon “te mooi” is voor de dagelijkse sleur van werk.

Netizens waren furieus over de suggestie dat werk is voorbehouden aan een bevolking van onaantrekkelijke mensen en noemden haar “oppervlakkig” en “verwend”.

Lucy Welcher, een social media influencer met bijna 20 miljoen likes, heeft onlangs een clip uitgezonden die een virale storm veroorzaakte. De jonge blondine, die toegeeft dat ze “het ergste type persoon is… die niet kan omgaan met het krijgen van haar zin”, is vaak te zien in video’s waarin ze in haar auto zit, nippend aan een ijzige koffie of opschept over een buit van een van haar favoriete winkels.

Op 8 november 2022 deelde de nu 20-jarige een TikTok-bericht waarin ze schreef: “Niet mijn ding [lachende emoji] #werken #oplichterij.” “Ik wil niet voor de rest van mijn leven werken. Ziet het eruit alsof ik elke f**king dag om 6 uur ’s ochtends wil opstaan voor de komende 60 jaar? Nee! Ik ben daar te mooi voor!” zei ze in de negen seconden durende clip.

Kijkers waren snel met hun commentaar, waarbij velen de content creator veroordeelden omdat ze “lui” en “verwend” was. “Man, ik wou dat ik jouw zelfvertrouwen had, hetzelfde zelfvertrouwen om te denken dat ik er beter uitzie dan ik eigenlijk ben. God, jullie mensen zijn zo oppervlakkig en verliefd op jezelf,” schrijft een TikTokker.

“Iemand is verwend,” blast een ander. “Ik hoop dat je bescheiden wordt, meisje, dat heb je nodig. Uiterlijk heeft niets te maken met werken en het is triest dat je die mentaliteit hebt.” Een derde cybernaut snauwde, “Hoe zit het met proberen een volwassene te zijn in plaats van een bevoorrechte prinses die verwacht dat het leven je wordt aangereikt?”

‘Remake’ Dagen later, op 14 november, deelde Welcher – die de aandacht vermakelijk vond – een nieuwe clip, waarin ze weer te zien was terwijl ze aan haar ijzige koffie nipte. Onderschrift, “Remake van de meest gehate video die ik ooit heb gemaakt,” herhaalt Welcher het script van haar verwijderde “Ik ben te mooi” video.

Deze keer kwam de meerderheid van de online gebruikers achter haar, begrijpend dat haar eerdere boodschap bedoeld was als humor. “Wat denk je van dit bericht van de influencer? Deel alstublieft uw gedachten met ons en deel vervolgens dit bericht zodat we kunnen horen wat anderen te zeggen hebben!”

Bron: