In de zonovergoten dagen van 2021 was Maan de Steenwinkel onze zangdiva nog vrijgezel, maar werkte ze wel de ene na de andere mannelijke bn’er af. Wellicht was ze er daarom niet helemaal bij met haar hoofd toen ze de nu officieel benoemde domste vraag uit de Nederlandse tv geschiedenis stelde aan de tafel van de talkshow van Beau.

Tijdens deze uitzending bevond ze zich in het gezelschap van Gijs Rademaker en Maarten van Rossem die een liefde voor prehistorische reuzen deelden in hun podcast over dinosauriërs. Terwijl de namen van deze antieke wezens over de tafel vlogen keek Maan verwonderd en verbijsterd de beide heren aan. Ze kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg zich hardop af: “Maar hoe weten jullie al die namen van die dino’s, als dit zo lang geleden is?”

Het leek een onschuldige vraag, maar het internet had er een veldslag van gemaak, Maan’s vraag werd al snel ‘Domste van de eeuw’ genoemd. Gijs nam de taak op zich om de zangeres uit te leggen dat de dinosauriërs niet zelf bij het loket stonden om hun namen te registreren. “Uiteindelijk zijn deze namen in de loop van de afgelopen 200 jaar gegeven door de ontdekkers van die dino’s,” verduidelijkte hij. Maan die even tijd nodig had om de informatie te verwerken kwam tot een realisatie: “Nee, maar dat wetenschappers dus zelf de naam hebben gegeven aan de dieren…”

Het publiek thuis zat op het puntje van hun stoel verbijsterd door de onthulling van de zangeres. In een poging tot verheldering grapte een kijker: “Zal ik je een geheimpje verklappen? Alle dierennamen zijn door mensen bedacht!” Inderdaad, onthullend nieuws: een paard heeft geen benul waarom die paard genoemd wordt. Gelukkig heeft Maan andere kwaliteiten.

Hieronder het filmpje met het beschamende moment van Maan:

Bron: