De nieuwe spelshow genaamd “Alles is Muziek”, gepresenteerd door Marieke Elsinga, is na slechts zes afleveringen van de buis gehaald door RTL. Het programma voldeed niet aan de verwachtingen en had negatieve gevolgen voor de reputatie van Elsinga. Ondanks het optimisme waarmee het programma van start ging, vielen de kijkcijfers aanzienlijk tegen.

De eerste aflevering van “Alles is Muziek” wist nog 569.000 kijkers te trekken, maar vanaf de tweede uitzending daalde het aantal kijkers al snel naar 269.000. Dit teleurstellende patroon zette zich voort, wat uiteindelijk heeft geleid tot het voortijdig stopzetten van de show. Voor Marieke Elsinga is dit een flinke tegenslag, aangezien zij bekend staat als een gerespecteerde presentatrice in de Nederlandse televisiewereld.

Peter van der Vorst, zenderbaas bij RTL, heeft groen licht gegeven voor de uitzending van “Alles is Muziek”. Echter, hij erkende dat het uiteindelijke resultaat niet overeenkwam met de verwachtingen. In een interview met Koffietijd gaf Van der Vorst aan: “Alles is Muziek werd ons gepresenteerd. Dan denk je: oké, daar zit potentieel in. Maar wanneer je het gaat maken en uitvoeren, en vervolgens de montage ziet, dan realiseer je je dat het niet geworden is wat we gehoopt hadden. Zo gaat dat soms.”

De kritiek op het programma, met name gericht op Marieke Elsinga, werd door Van der Vorst als onredelijk bestempeld. Hij benadrukte dat mensen soms te persoonlijk worden aangevallen en dat televisie maken een uitdaging is waarbij niet elk programma het verwachte succes kan behalen. “We maken televisie en soms lukt het en soms lukt het niet. That’s it,” voegde hij eraan toe.
Hoewel “Alles is Muziek” niet het succes heeft behaald waarop gehoopt werd, illustreert deze gebeurtenis dat het creëren van succesvolle televisie een complexe taak is en dat niet elk programma de gewenste resultaten kan bereiken. Het is een herinnering dat het televisielandschap voortdurend evolueert en dat het vinden van de juiste formule en het aantrekken van een groot publiek een uitdaging blijft.

Bron: