Echte Château Meiland-fans hebben dit misschien opgemerkt. De ogen van het Marskasteel Lord Meiland zijn niet helemaal hetzelfde. Zijn rechteroog pupil is een beetje anders.

Martien heeft als kind een ongeluk gehad, veroorzaakt door hemzelf. “Toen ik vier jaar oud was, heb ik een ongeluk gehad”, vertelde deze man aan Stories Weekly. “Ik heb mezelf met een schaar in het rechteroog gestoken, als een kind met een schaar in mijn oog gestoken.”

Pech voor Martien Meiland

Sindsdien heeft hij niets anders meer gezien dan zijn rechteroog. Het is moeilijk om wormen te zien met slechts één werkend oog, maar Martien denkt dat het niet zo erg voor hem is omdat het ongeluk als kind gebeurde. Het enige wat hem stoorde was een blinde vlek aan zijn rechterkant.
Beide ogen van Martien Meiland hebben een andere kleur en dit komt door een kinderongeluk. Sindsdien is de kasteelheer blind aan zijn rechteroog. Martien heeft niet veel details over het ongeluk onthuld, maar hij onthult nu enkele details in zijn bio. “Ik ben vier jaar oud. Mijn moeder stofzuigt boven en ik knip zelf foto’s beneden. Ik heb mezelf per ongeluk in mijn oog gestoken”, aldus Martien. Het doet niet echt pijn. “De volgende ochtend werd ik wakker en mijn kussen was nat”, zei de kasteelheer, waarna hij de dokter bezocht. “Hij zei: ‘Dat is heel verkeerd. Meteen naar het ziekenhuis! ‘

Geen positieve resultaten

Martien verbleef een half jaar in een ziekenhuis in Leiden, gevolgd door een half jaar in Sluiskil in Zeeland. Martien heeft negen oogoperaties ondergaan. Na vele jaren van operatie en ziekenhuisopname was er nog steeds geen bevredigend resultaat. “Het hielp niet – ik was blind aan dat oog.” Toen Martien opgroeide, heeft hij het helemaal gehaald. “Toen ik een jaar of twaalf of dertien was, vroeg ik mezelf af: ‘Wat moet ik met deze poppenkast? Ik stop ermee.’ Acht jaar lang zal ik niet rotzooien.

Een nieuw oog

Martien bleef gewoon lichtflitsen zien met zijn rechteroog en accepteerde het. Tijdens het winkelen voor zijn interieurwinkel in India, kwam hij een ondernemer tegen die hem eindelijk “een nieuw oog” gaf. ‘Ik zei:’ Ga je me een nieuw oog geven? Dat kan toch niet? Deze zakenman stelt hem gerust en nodigt hem uit voor onderzoek in zijn oogziekenhuis. Martien moest de hele dag allerlei testen doen en kreeg dezelfde avond de uitslag: de spieren achter dit blinde oog waren zo zwak geworden dat het geen nieuw oog meer kon ‘dragen’.

Bron: