In Waar is de mol? Maandagavond was te zien hoe Johnny de Mol samen met voetbalanalist Johan Derksen in Drenthe arriveerde. Tijdens de reis ontspon zich een ontroerend gesprek. Johan Derksen vertelt over het verlies van zijn vrouw.

Vorig jaar viel Johan Derksen van de trap. Bij opname werd hij wakker met hechtingen, gebroken oogkassen en jukbeenderen, een hersenschudding en vier gebroken armen. In Waar is de mol? Johan vertelde hoe dit zijn dochter beïnvloedde. “Het was een traumatische ervaring voor mijn dochter”, legt hij uit. “Ze verloor haar moeder op dezelfde manier. Het zou gek zijn als ik daarna zou vertrekken. ”

OPBRENGST

In een emotioneel gesprek legde Johan nogmaals uit wat er die droevige nacht was gebeurd. “Ik vond het ’s avonds op weg naar huis van een wedstrijd”, aldus de voetbalanalist. Toen hoorde hij van de dokter wat er precies was gebeurd.

“Ze viel achterover om de doos op te tillen en verloor haar evenwicht”, zei hij. Ze stootte haar hoofd een trede naar beneden. En die klap doodde haar. “Al haar hersenfuncties zijn weg. Ze zal nooit meer horen, ruiken of zien.” Uiteindelijk stierf de vrouw van Johan.

HARD IS OPGENOMEN

Johan Derksen besefte hoe zwaar het verlies van zijn vrouw was voor zijn dochter. Ze was toen 12 jaar oud en werd door haar moeder naar bed gedragen net voordat haar moeder viel. Ze realiseerde zich de fatale val niet. “Het is voor een kind moeilijk te begrijpen”, zegt Johan. “’s Avonds was zijn moeder nog in leven en de volgende dag moest hij te horen krijgen dat zijn moeder niet terug zou komen.”

ONENIGHEID

Gelukkig herstelde Johan Derksen goed van zijn impact. Het is hersteld en werkt weer naar behoren. Tenminste, zolang het nog nodig is. Na een controverse die eerder dit jaar ontstond op Veronica Inside, blijft het onzeker of Johan Derksen nog lang in de show te zien zal zijn. Hij en Wilfred Genee konden het op zijn zachtst gezegd een tijdje niet met elkaar vinden. “Er is nog geen gevecht geweest, maar het is dichtbij. Het loopt helemaal uit de hand”, zei Johan tegen Johnny.

KOM HIER NIET TERUG

Nu is de stemming wat gekalmeerd en in Waar is de Mol? Johan praatte zachtjes over zijn collega. De twee zaten gewoon samen aan de Veronica Inside-tafel. Maar daar ging een telefoontje van omroep John de Mol aan vooraf.

Johan Derksen zit nog vast aan een contract. Uiteindelijk besloot hij het seizoen te beëindigen. ‘Maar als je vader niet belt, kom ik niet terug’, zei Derksen tegen Johnny.

Bron: