Sinds vorige week vrijdag is er een groot mysterie ontstaan rondom de 72-jarige Ron Brandsteder. De presentator verscheen niet op zijn werk voor zijn eigen programma op NPO Radio 5 waar hij iedere vrijdagavond de radioshow ‘Ron wacht op de nacht’ maakt. Omroep MAX zegt nu dat de presentator aankomende vrijdag: “Als het goed is…” weer aanwezig is.

Angela Groothuizen was plots te horen in de radioshow van Brandsteder met het bericht dat Brandsteder afwezig is. De reden bleef echter ver te zoeken. Luisteraars begonnen vragen te stellen en vroegen aan Groothuizen of hij niet gewoon op vakantie was: “Ja, we denken van wel. We weten het eigenlijk niet. We zijn daar niet van op de hoogte gebracht, maar we zijn in elk geval lekker bezig.” In de gehele show bleef het onduidelijk waarom Brandsteder onaangekonidgd afwezig was in zijn eigen show. Ook in de opvolgende dagen bleef het opvallend stil.

Zorgen om eerder vermiste Ron Brandsteder

Ex-partner Patty Brard wist de vermissing van Brandsteder nog groter te maken. Omroep MAX zou hebben aangegeven dat er iets mis gegaan is met de schema’s, er was dus geen sprake van vakantie voo Brandsteder. Brard gaf aan dat daar helemaal niets van zou kloppen: “Maar hier gaat nóóit iets mis met een schema, dus ik geloof het niet…” Een woordvoerdster van Omroep MAX heeft inmiddels aangegeven dat het schema-verhaal niet klopt: “Als het goed is, zit hij vrijdag weer achter de microfoon.” Brandsteder is dus terecht, als het goed is. Evert Santegoeds zegt echter te weten dat het niet helemaal goed gaat met Brandsteder de laatste tijd. Santegoeds in Strikt Privé: “Ron is een beetje eigenaardig de laatste tijd. Hij heeft eigenlijk afscheid genomen van alles en iedereen. Hij lijkt een beetje verbitterd. Vrienden van vroeger horen hem niet meer, zien hem niet meer.”

Bron: