De 34-jarige Sylvana zit er helemaal doorheen. Ze begon een relatie met Richard (48), die getrouwd is en raakte in verwachting van hem. Richard heeft echter geen interesse meer in Sylvana. Ook zijn dochtertje boeit hem niet.

Tegen de website Vriendin.nl vertelt Sylvana dat het niet slim is geweest iets te beginnen met een getrouwde man. ”Maar mijn verlangen naar hem was zo groot. Ik dacht dat Richard anders was en voor mij zou kiezen en zijn gezin zou verlaten.”

”Hij gooide zijn werkschema om en stuurde me lieve kaartjes. Daar schreef hij op dat hij ontzettend van me hield. Dat doe je niet als het alleen maar om bedplezier gaat.”

Collega

Sylvana en Richard leerden elkaar zes jaar geleden kennen bij een verzekeringsmaatschappij. ”Toen ik hem voor de eerste keer zag, dacht ik: wat een mooie man. Telkens als ik hem daarna in het pand tegenkwam, flirtte hij met me. Hij kleedde me bijna uit met zijn ogen.”

Twee weken na de eerste ontmoeting besluit Sylvana haar collega een berichtje te sturen. ”Ik was gescheiden sinds twee jaar en wilde weer aandacht. Dat hij vijftien jaar ouder is dan ik, vond ik niet erg. Ik val op oudere mannen. Mijn ouders schelen ook veertien jaar.”

Kus in de vergaderruimte

Het eerste berichtje slaat al snel over in flink appverkeer. En die berichten krijgen ook een erotische lading. Richard wil weten of Sylvana een beetje goed is in zoenen. Ze spreken af in de vergaderruimte op het werk en van het een komt het ander.

Getrouwd

Sylvana weet dat Richard getrouwd is en een dochter van vijftien heeft. ”Maar dat hield me niet tegen. Hij zei dat hij niets meer voelde voor zijn vrouw en dat zijn huwelijk een zinkend schip was.”

”Na onze eerste kus begonnen we ook buiten werktijd af te spreken. Ik bracht mijn twee kinderen, die toen twee en vijf jaar oud waren, steeds vaker naar mijn ex-man zodat ik Richard kon zien. We deden het overal. Soms in een park, soms in een auto. Maar we konden ook goed praten.”

Zwanger

Richard maakt Sylvana wijs dat hij dolverliefd op haar is en met haar verder wil. ”Hij klonk ontzettend vastberaden. Soms kwam hij gewoon even bij mij thuis langs voor een kus. Ik kon niet wachten tot hij de stap zou zetten en van mij zou zijn.”

”Richard zou zijn vrouw vertellen dat hij wilde scheiden, maar wilde het juiste moment afwachten. Daar had ik wel begrip voor, maar toen ik een paar dag overtijd was en mijn borsten ook erg gespannen waren dacht ik: het zal toch niet? Ik heb een zwangerschapstest gekocht en ja hoor.”

”Ik was een beetje nonchalent geweest met het slikken van de pil. Eerst was ik boos op mezelf, maar dat veranderde snel in blijdschap. Ik wilde altijd een derde kind, en dat kwam nu iets sneller dan verwacht. Ik dacht niet dat het gevolgen voor de relatie met Richard zou hebben.”

In de war

Richard besluit zijn vrouw te vertellen dat hij een ander heeft en een kind verwacht. Maar zijn vrouw besluit dat ze door wil met hem en is bereid om hem te vergeven.

”Ze herinnerde hem aan alles wat ze samen hadden meegemaakt en zei ook dat hij alles zou kwijtraken als hij er met mij vandoor zou gaan. Daardoor begon Richard ineens te twijfelen. Ik wist niet wat ik hoorde. Hij deed zoveel beloftes en zei zo vaak dat ik zijn droomvrouw was.”

”En nu twijfelde hij ineens? Ik donderde hard van de roze wolk af. Hij wilde alles op een rijtje zetten en zou dan kiezen met wie hij verder zou gaan.”

Klap in mijn gezicht

Een paar dagen later spreken Sylvana en Richard af in een restaurant. Hij heeft besloten om toch te kiezen voor zijn vrouw en wil aan de relatie werken. ”Ik was nota bene zwanger van zijn kind, maar dat veranderde niets. Ik werd hard gedumpt door hem.”

Tijdens de rest van de zwangerschap hebben ze nog maar weinig contact. Sylvana stuurt hem een appje om te vertellen dat hij een dochter krijgt, maar krijgt een ‘zakelijke reactie’. Na 38 weken wordt Merel geboren. Richard is niet gekomen naar de bevalling.

”Ik heb hem wel een geboortekaartje gestuurd. Hij zei dat hij wilde langskomen met zijn vrouw en dat vond ik prima. Want anders had zijn vrouw het bezoek tegengehouden. Ook vond ik het belangrijk dat mijn dochter haar vader zou zien. Dit was ontzettend ongemakkelijk.”

Niks meer gehoord

”Terwijl Richard zijn dochter in zijn armen hield, zat zijn vrouw er met een blik op onweer naast. Na vijf minuten eiste zijn vrouw al dat ze weg zouden gaan. En dat gebeurde. Hij zei nog wel dat we contact zouden houden, maar ik heb sindsdien niets meer gehoord.”

Sylvana wil hem graag op de hoogte houden van hoe het met zijn dochter gaat, maar ze is geblokkeerd op WhatsApp. Ook op Facebook is ze geblokkeerd. ”Dat hij niet voor mij heeft gekozen kan ik mee leven, maar dat Merel geen vader in haar leven heeft? Dat doet pijn.”

Bron: