Chantal Janzen heeft gisteravond via Instagram een droevig bericht gedeeld. Ze is diep geraakt nadat ze te horen heeft gekregen dat haar favoriete caissière uit een nabijgelegen supermarkt is overleden. Janzen zit er helemaal doorheen.

Caissière Manon

Het gaat om caissière Manon van de Albert Heijn. ”Manon is geen familie. Geen vriendin, geen kennis. Maar ik zag haar vaak. Ze is een zogenaamde ‘zonnestraal op je dag’. Was. Want Manon is er dus niet meer”, zo schrijft Chantal.
De laatste keer dan de presentatrice Manon heeft gezien was ongeveer twee maanden geleden. ”Manon was de caissière, een begrip daar.” Volgens Chantal maakte de Albert Heijn-medewerker een praatje met iedereen. En dat ging dus verder dan de standaardvragen over zegeltjes en de kassabon. ”Ze zag in iedereen iets leuks”, zo merkt Chantal op.

”Rust zacht, lief mens”

In haar Instagrambericht maakt Chantal ook van de gelegenheid gebruik om te stellen dat mensen elkaar wat vaker moeten bedanken wanneer ze je dag maken. Ze sluit haar bericht af met de woorden: ”Rust zacht, lief mens. Dank voor het jarenlang maken van ieders dag daar.”
Chantal is niet de enige die helemaal weg was van Manon. Het Parool schrijft dat klanten van de Albert Heijn massaal rouwen om het overlijden van Manon Fraikin. Ze zat ruim twintig jaar achter de kassa en begroette buitenlandse klanten zelfs in hun eigen taal.

Bron: