Jan Smit heeft aan RTL Boulevard verteld hoe hij zich voelt over de breuk van Nederlands bekendste muzikale duo, hij zegt: “Dat is natuurlijk zonde. Ik heb dat vanaf het begin mee mogen maken”.

Jan vervolgt: “Ze zijn met z’n tweeën, ik weet niet hoe het is om …Tuurlijk, met KLUBBB3 zijn we met z’n drieën, maar na een paar weken ben je weer lekker alleen. En ik zeg lekker alleen, omdat je dan met niemand rekening hoeft te houden. Ik weet niet hoe het is, maar ze zullen daar een reden voor hebben.” Hij benadrukt dat hij geen diepgaande kennis heeft van de redenen van de breuk, maar het zal zeker wel een reden zijn die ze hebben en dat het niet leuk is voor hen.

Solo-carrières

Jan gelooft dat zowel Nick als Simon zullen blijven zingen, zelfs na de breuk van hun duo. Hij zegt: “Het zijn muzikanten, dus ik denk dat je dat nooit helemaal uit kunt bannen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, het zou zonde zijn als ze de microfoon helemaal aan de wilgen hangen” . Dus hij verwacht dat ze de muziekindustrie zullen blijven versterken, al is het dan apart van elkaar.

Vrienden van Amstel Live

Nick Schilder heeft al bevestigd dat hij en Simon zowel na de breuk als duo zullen blijven zingen. Voordat de eerste show van Vrienden Van Amstel Live in Rotterdam Ahoy vorige week plaatsvond, zei Nick: “Wij stoppen als muzikaal duo, dus je zal ons niet meer als een duo zien zingen, maar ik denk wel dat je ons allebei gaat zien bij het evenement (VVAL, red.)” aldus de 39-jarige Volendammer. “Omdat we wel allebei muzikaal actief blijven, zoals het er nu naar uitziet.” Op affiches zullen zij niet meer worden weergegeven als “Nick & Simon” maar beide namen los, omdat het &-teken “raar” zou zijn gezien ze afscheid nemen als duo.

Bron: