Nu zijn moeder 77 jaar is, heeft Frans Bauer besloten de zorg voor haar op zich te nemen. Niet met een aanleunwoning, want ze wil absoluut niet haar woonwagen uit. ,,Maar we verzorgen haar.”

Frans verloor zijn vader, maar met zijn moeder gaat het naar omstandigheden nog goed. ,,Mijn moeder is 77, die verzorgen wij natuurlijk”, vertelt Frans in gesprek met weekblad Weekend. ,,Maar ondanks dat ze nu 77 is, lijkt ze wel 70.”

Woonwagen

De moeder van Frans woont nog steeds in haar woonwagen. ,,Daar ben ik erg trots op, want het is niet vanzelfsprekend dat ze op die leeftijd nog helemaal op zichzelf woont. Dat is fijn, maar ze komt ook heel vaak bij ons thuis.”

Aanleunwoning

Jannes bouwde een aanleunwoning voor zijn schoonmoeder toen hij zijn nieuwe huis liet bouwen, maar Frans deed dat niet toen hij zijn woning liet verbouwen. Waarom niet? ,,Mijn moeder krijg ik niet uit haar woonwagen”, legt hij uit. Volgens Frans zou zijn moeder haar woonwagen niet willen inruilen voor zijn huis. ,,In die woonwagen is ze geboren. En ik moet heel eerlijk zeggen: ik heb een mooi huis, maar als ik bij mijn moeder ben, voel ik me ook weer thuis. Dat is toch mijn afkomst, denk ik. Daar voel ik me thuis.”

Overlijden vader

De vader van Frans is in 2015 overleden. ,,Ik heb lang nodig gehad om de dood van mijn vader te verwerken”, vertelt hij. ,,Maar in hoeverre verwerk je dat soort dingen? Ik weet het niet, het houdt me altijd wel bezig.”

Bron: