In hun podcast Wat Goéééd staan Martien en Erica Meiland stil bij een groot verlies in de familie. Jenny, de moeder van Erica, is op 93-jarige leeftijd overleden…

,,Ja, God geeft God neemt. Ze was er natuurlijk ook slecht aan toe”, zegt Martien in de podcast. ,,Ze was zo benauwd de laatste weken”, aldus Martien. ,,Ze was echt op. Dus in die zin heeft het natuurlijk ook iets positiefs”, vertelt Erica verder. ,,Ze is oud geworden. We hebben veel van elkaar genoten, veel van elkaar gehouden. En op een gegeven moment is het klaar.”

De aflevering van deze podcast staat helemaal in het teken van Jenny. ,,We hebben haar hier leuk neergezet met een foto, een kaarsje en lavendel waar ze zo van hield”, vertelt Erica. ,,Dus is ze er toch nog een beetje bij”.

Wijn

Uiteraard wordt er geproost op het leven. Met wijn. ,,Wil jij een glaasje wijn?” vraagt Martien aan Erica. Daar zegt ze geen nee tegen maar ,,laten we het wel in stijl doen”, antwoordt ze. Ze drinken de wijn uit een eierdopje. Als iemand Jenny een glaasje wijn aanbood, zei zij altijd ,,Ja hoor, doe maar een eierdopje”. Erica: ,,Want dat is meer dan genoeg. Waarschijnlijk voor Martien niet maar ik vind het prima”.

,,Nou, schoonmoeder”, zegt Martien. ,,Proost kind, in de hemel”. En de twee nemen een slok wijn uit een eierdopje.

Bron: