De Meilandjes, bekend van Chateau Meiland, zijn al jaren dé grote kijkcijferhit van SBS 6. De familie, met aan het hoofd Martien, wisten sinds het begin miljoenen Nederlanders te boeien met hun avonturen. Echter wordt er al een jaar of twee gewaarschuwd voor een mogelijke ‘overkill’ van de Meilandjes op televisie. Uit de kijkcijfers blijkt nu het einde nabij te zijn.

Vorige maand werd al een laagterecord voor de Meilandjes aangetikt met maar 680.000 kijkers. Kijkcijferspecialist Joost Maiburg opperde al een pauze voor de Meilandjes: “Een score onder de 700 duizend kijkers is een zeldzaamheid, los van de kerstspecials. Het hele seizoen weet het al wat minder kijkers te boeien dan gebruikelijk. Gister opnieuw een laagterecord van dit seizoen. Ook inclusief uitgesteld kijken kwam het vorige week niet boven het miljoen. Het is dan ook een saai, lang en eentonig seizoen. Tijd voor een pauze om Meilandjes-moeheid te voorkomen?” De daling zet door.

Kijkcijferdieptepunt voor familie Meiland!

Opnieuw hebben de Meilandjes een laagterecord te pakken met maar 640.000 kijkers voor de laatste aflevering. Niet alleen de kijkcijfers zijn wekelijks fors aan het dalen, de kritiek is enorm aan het stijgen. Iedere aflevering weer barst Twitter uit zijn voegen door de kritiek van de mensen die nog wél kijken. Onder andere Maxime zou volgens kijkers het kijkplezier wegnemen. Een kijker meldt: “Ik denk dat Maxime ervoor zorgt dat de kijkcijfers rap terug aan het lopen zijn. Ik denk dat voor mij het kijken ook op zijn einde loopt.” Een ander meldt: “Ach jeeee snel de afstandsbediening zoeken. De familie Krijskat! Ze maken zoveel lawaai daar is een papegaai jaloers op!” Met de komst van De Roelvinkjes en De Bauers komt er nóg meer concurrentie voor De Meilandjes. Critici verwachten dat het doek voor een nieuw seizoen zal vallen voor het gezin. Een onvermijdelijk einde van het Meilandjes-tijdperk dus!

Bron: