Kritiek op de kledingkeuze van Eloise Sophie Beatrix Laurence van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg, ofwel Eloise van Oranje. We noemen haar maar even Eloise. Het oudste kind uit het huwelijk van prins Constantijn der Nederlanden en Laurentien Brinkhorst had een paar weken een heel kort rokje aan, en dat kan volgens critici niet.

We zijn inmiddels alweer een tijdje in de eenentwintigste eeuw beland met zijn allen, maar sommige van ons leven nog in het jaar 1800. De Nederlandse Gravin is deze week onderwerp van gesprek bij veel roddelkanalen vanwege een ‘minirokje’. Weekblad Weekend heeft er uitgebreid aandacht aan besteed in hun nieuwste uitgave: “De nieuwe Weekend ligt nú in de winkel. Met verhalen over Eloise.” Nu zijn we natuurlijk razend benieuwd waar die verhalen over gaan. Op de cover van het blad wordt het al duidelijk. Weekend schrijft: “Eloise in kort rokje aan het bier, wat vindt oma Beatrix hiervan?”

Eloise van Oranje in minirokje zorgt voor ‘opschudding’
Verschillende andere roddelkanalen delen het verhaal van Weekend. Op de website van MSN staat bijvoorbeeld dat Prinses Beatrix niet blij zou zijn met de kledingkeuze van Eloise. Weekend meldt dat Eloise: “Een outfit die de typische studente van nu draagt. Met een minirokje en een oversized blazer.” Uit de lap tekst in het weekblad komt naar voren dat Prinses Beatrix zich helemaal niet heeft uitgesproken over de kleding van Eloise. Eloise zou ooit zelfs gezegd hebben dat haar oma een moderne vrouw is. Toch vraagt het weekblad zich af of Prinses Beatrix het nog steeds eens is met het outfit van Eloise. Toch heeft Eloise eerder aangegeven hier wel rekening mee te houden: “Ik weet van mezelf ook heel goed wat ik wel en niet moet posten. Een bikinifoto zou ik bijvoorbeeld nooit op m’n openbare account delen. Privé familiegelegenheden […] van mijn ouders fotografeer of film ik niet.” De foto:

Bron: