Dat Dries Roelvink en Martien Meiland wijnliefhebbers zijn is niet onbekend. Maar een wijnliefhebber en een wijnkenner zijn niet hetzelfde. Dries vindt dat hij wel een wijnkenner is, maar hij kan niet hetzelfde zeggen over Martien.

Al dertig jaar

De video van Dries, die zijn zoontje Donny een tijdje terug opnam tijdens hun vakantie in Marbella, is viraal gegaan op TikTok. In de video is te zien hoe Dries, op een hilarische manier, wijnen in een restaurant keurt. Ten eerste neemt Dries rustig een slok water, daarna walst hij met de wijn, vervolgens controleert hij de fles en neemt een ​​slok. Tenslotte sluit hij zijn ogen en schud de ober instemmend de hand. Zo proeft hij al dertig jaar wijn.

“Fantastico”

“Drie weken geleden waren we met het hele gezin in Marbella en toen was ik ook weer een wijntje aan het keuren. Donny was erbij en zei: ‘Pa, schiet nou eens op. Je laat die ober zo lang wachten. Donny besloot er een video van te maken die viral ging. Ik dacht meteen al: misschien moeten we er een eigen nummer onderzetten.”, vertelt Dries. Dries heeft inderdaad een nummer eronder gezet. Het nummer “Fantastico” is namelijk pas uit en nu al een hit.

Totaal geen verstand

Hoewel Martien Meiland erg populair is met “Wijnen, wijnen, wijnen” en zijn eigen op de markt gebrachte wijn een succes is, vind Dries dat Martien geen wijnkenner genoemd kan worden. “Nou ik kan hem wel iets uitleggen over wijn. Die man die drinkt maar, maar heeft er totaal geen verstand van. Hij vindt alles lekker en heeft totaal geen wijnkennis. Ik zou best met hem een gesprekje willen voeren en misschien dat hij dan in de toekomst betere wijnen gaat drinken.”, aldus Dries.

Bron: