Dieuwertje Blok, vooral geliefd en bekend door het presenteren van Het Sinterklaarjournaal, verdwijnt uit de openbaarheid omdat haar neus geamputeerd moet worden. Zij heeft daar kanker. ,,Het was mijn neus of mijn leven.”

,,Het begon ermee dat ik net zoals ieder mens met mijn vinger in mijn neus zat. Aan het begin zat een heel klein hard plekje waarvan ik dacht dat het een wratje was”, vertelt Dieuwertje aan de Volkskrant. ,,De huisarts dacht dat ook, dus die behandelde het met stikstof, maar het ging niet weg.”

‘Het voelde niet goed’

De neus van Blok is ‘van heel dichtbij’ bestraald en daarnaast heeft ze immuuntherapie geprobeerd. Beide behandelingen sloegen niet aan. ,,Het voelde al niet goed”, zegt ze. ,,Het stinkt ook een beetje in mijn neus.”

Neusamputatie

Toen Blok te horen kreeg dat een neusamputatie nodig is, was dat een grote schok voor haar. Haar eerste reactie was zelfs dat ze zonder neus misschien wel dood wilde. ,,En nu denk ik: hup, weg met die kanker. Op een gegeven moment werd het duidelijk dat niet een deel moest worden verwijderd, maar dat mijn hele neus geamputeerd moet worden. Anders heb je het risico dat het uitzaait. Het was mijn neus of mijn leven. En toen was er geen moment meer waarop ik nog voor mijn neus wilde kiezen.”

Bron: