John de Mol is de rijkste bekende Nederlander. John de Mol staat op plek 18 in de Quote 500 (de 500 rijkste Nederlanders). Hij heeft zijn vermogen verdiend aan televisieformats. Niet alleen de Nederlandse giga-hit Goede Tijden, Slechte Tijden, ook realityprogramma Big Brother is van Endemol Shine producties, John zijn bedrijf.

Beide programma’s waren een schot in de roos. GTST is de langst draaiende soap van Nederland.

The Voice of Holland

Later kwam daar ook nog het programma The Voice bij, dat een wereldwijd succes werd. Maar na het schandaal rondom het televisieprogramma zal John hier momenteel wat minder inkomsten uit halen.

Vermogen John de Mol

Volgens het tijdschrift Quote heeft John de Mol een vermogen van 2,7 miljard euro! John de Mol verkocht uiteindelijk samen met Joop van den Ende het Big Brother concept voor maar liefst 5,5 miljard euro. Wat een geld!

Zusje Linda

Linda de Mol is minstens net zo succesvol als haar broer John. De presentatrice heeft volgens Quote voor 17,8 miljoen euro aan effecten en voor 4,7 miljoen euro op de bank staan. In totaal bedraagt haar eigen vermogen 37 miljoen euro. Daarnaast heeft Linda ook nog geïnvesteerd in vastgoed.

Bron: