Eerder dit jaar seponeerde het Openbaar Ministerie het onderzoek tegen Marco Borsato met betrekking tot ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij The Voice. Er was een gebrek aan bewijs. Maar de zanger is nog wel verwikkeld in een zedenzaak.

‘Nooit opgeven’

Shownieuws heeft de advocaten van Marco, Carry en Geert-Jan Knoops, gisteravond gesproken. Dat gebeurde bij de première de film over het leven van militair Marco Kroon. Hoewel de advocaten inhoudelijk niets over de zaak kunnen zeggen, laten ze toch iets los.
Zowel Carry als haar partner Geert-Jan willen toch wel even kwijt hoe Marco ‘het doet’. ”Hij houdt stand”, zo beweert de raadsvrouw. Haar partner vult aan: ”Je moet nooit opgeven als je in je recht staat.” Dat klinkt heel fraai, maar daarmee loopt Knoops ietwat vooruit op de zaak. Het is namelijk nog helemaal niet bekend of de zanger inderdaad ‘in zijn recht’ staat.

Kan alle kanten op

Dat lijken de twee ook al snel door te hebben. Carry durft de uitkomst van de zaak dan ook niet te voorspellen. ”Het kan alle kanten op.” Desondanks vindt de advocate het ‘middeleeuws’ hoe Marco wordt behandeld door het publiek voordat er goed onderzoek is gedaan.
”Het feit dat hij vanaf het begin is gebrandmerkt, zijn beeld uit Madame Tussauds is gehaald en zijn muziek niet meer wordt gedraaid, is middeleeuws.” Het onderzoek naar het voormalige jurylid loopt inmiddels al twee jaar. Eerder gaf Carry Knoops al aan begrip te hebben voor de duur van het onderzoek. Ze verwacht dat er op korte termijn nieuws te melden valt.

Onschuldig?

Eerder deze maand besloot Connie Witteman de publiciteit op te zoeken. Zij vindt het schandalig dat Marco is gecancelled en dat het OM al twee jaar bezig is met onderzoeken. Connie wil dat er ‘herstelbetalingen’ aan de zanger worden betaald.
Recenter gaf zijn ex-vrouw Leontine Ruiters een interview in Nouveau. Hierin vertelde ze rotsvast vertrouwen te hebben in Marco. Ze gelooft volledig in zijn onschuld. De voormalig assistente van het Rad van Fortuin denkt dat de dag ooit komt dat Borsato zijn kant van het verhaal vertelt.

Bron: