Tijdens de feestelijke opening van het carnavalsseizoen in ‘s-Hertogenbosch beter bekend als ‘Oeteldonk’ ging het er dit weekend niet overal even gezellig aan toe. Terwijl de stad zich hulde in feestgedruis liepen de emoties bij een groepje carnavalsvierders hoog op.

In het hart van Oeteldonk waar de carnavalsgekte normaal gesproken synoniem staat voor plezier en verbroedering sloeg de stemming om bij een van de lokale carnavalsverenigingen.

Het bier vloeide rijkelij, misschien wel iets te rijkelijk voor sommige leden van het blaasorkest. Één van de oudjes van de vereniging raakte dusdanig dronken dat de politie eraan te pas moest komen. De poging van de politie om de overmoedige carnavalsvierder te arresteren, liep echter uit op een chaotische schermutseling.

De situatie escaleerde verder toen een dame gewapend met haar trompet zich in de strijd mengde. Met een welgemikte uithaal naar de politieagent probeerde zij haar collega te bevrijden. Gelukkig kon de helm van de agent erger letsel voorkomen.

Hieronder het filmpje:

Bron: