De Belgische spoorwegbeheerder Infrabel heeft ijzingwekkende beelden gedeeld van een moeder die samen met haar pasgeboren baby een gesloten spoorwegovergang op loopt. Vlak daarna raast er een trein in volle vaart voorbij.

Moeder loopt spoor op

Sommigen mensen hebben het wiel niet uitgevonden. Wanneer je kinderen hebt, zou je denken dat deze te allen tijde op hun ouders moeten kunnen rekenen om hen te beschermen. Pasgeboren kindjes zijn afhankelijk van hun ouder(s) en als je maar een beetje verstand hebt, doe je er alles aan om ze veilig te houden.

De moeder uit dit verhaal liep gisteren in de Wetterstraat in Wetteren het spoor over. Op dat moment waren de bomen naar beneden en rinkelden de bellen.

Een getuige heeft alles zien gebeuren. Infrabel zelf zegt niet over camerabeelden te beschikken, maar is dus wel op de hoogte van het voorval.

‘Hallucinant’

Frédéric Petit van Infrabel noemt het ‘onbegrijpelijk en hallucinant’. ”Dit had veel erger kunnen aflopen”, aldus de Petit die er kippenvel van krijgt.

Hij roept de bevolking op zich aan de verkeersregels te houden. ”Er zijn meerdere signalen die aantonen dat er een spoor is. Het is simpel: als het rode licht brandt, moet je stoppen.”

Campagne

In februari kwam Infrabel met een actieplan op de proppen met als doel de veiligheid te verhogen op het spoornet. Vorig jaar waren er 31 gebeurtenissen op het spoor bij onze zuiderburen. Zes personen hebben dat helaas niet kunnen navertellen. Ook waren er 632 gevallen van spoorlopen. Er werden daarbij vijf mensen door een trein gegrepen.

Naast het feit dat het mensenlevens kost, leveren ongevallen en spoorlopen ook ontzettend veel vertraging op. En dat is niet prettig voor reizigers.

Kortom: houd je gewoon aan de regels en deel dit bericht op Facebook, zodat we meer mensen kunnen bereiken en hopelijk kunnen bijdragen aan het creëren van bewustzijn.

Bron: