Peter Gillis heeft deze week laten weten dat het er nu toch écht op zit. Zijn parken in Nederland doet hij allemaal ‘van de hand’. Er is een exploitant die het beheer van alle parken op zich gaat nemen en Park Prinsenmeer is als eerste aan de beurt. Dit zou iemand zijn die geen enkel lijntje heeft met Peter waardoor de Bibob-toets komt te vervallen en het park zo snel mogelijk weer open kan. De andere parken zullen snel volgen en Peter en zijn familie gaan de parken in België runnen. Peter heeft op Instagram gemeld: “Met pijn in mijn hart moet ik mededelen dat ik en mijn familie volledig stop met de exploitatie van de Nederlandse Oostappen Vakantieparken. De ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben mij gedwongen deze moeilijke beslissing te nemen in belang van de medewerkers en gasten.” Daarbij hoort natuurlijk aan afscheidsspeech.

Peter Gillis heeft een groots cadeau voor zijn personeel!

En die afscheidsspeech kwam er voor al zijn personeel op Prinsenmeer. Peter deelt zelf wat beelden van dit moment: “Het leven van een ondernemer is niet altijd even makkelijk, soms sta je voor erg lastige keuzes die van grote impact zijn. In de keuzes van de recreatieondernemer moet je altijd het belang van de medewerkers en gasten voorop stellen. Als ondernemer moet je niet opgeven, daarom moeten we helaas de exploitatie van de Nederlandse parken loslaten en gaan wij vol energie aan de slag met de Belgische parken onder een nieuw label.” Kijkers van Massa is Kassa hebben gezien hoe Peter een vrij ongemakkelijke speech gaf en het personeel een afscheidscadeau gaf ‘als dank voor jaren hard werk’. Je mag drie keer raden wat al die medewerkers gekregen hebben voor al die jaren dat zijn zijn afgebeuld door Petertje. Nog warm ook!

Afscheid op park Prinsenmeer

Kijkers weten niet wat ze zien. Ene Patrick meldt: “Jarenlang afgezeken worden en onderbetaald werk mogen doen en wat krijgen ze… Één worstenbroodje en een Houdoe! Nieuwe kantoor op eisen want vetklep senior is te lui om een trap op te lopen. Deze aflevering weer van de beste kant weer laten zien.” Sonja vindt dat Petertje een voorbeeld moet nemen aan de Augurkenkoning: “Had een voorbeeld genomen aan Oos Kesbeke die zijn personeel een weekend mee heeft genomen omdat hun ook een aandeel hadden in de serie. Wat geeft die bolle een worstenbroodje.” Claudette hoopt op betere tijden voor het personeel: “Kansloos dit! Hoop dat de nieuwe exploitant normaler met zijn personeel omgaat!” De beelden van het afscheid van Peter Gillis:

Bron: