De 75-jarige Bertus Reinds had letterlijk humor tot in de kist. De Assenaar blies vlak voor de jaarwisseling zijn laatste adem uit, en liet een hilarische rouwadvertentie plaatsen. Het berichtje in de krant werd nu al door zo’n beetje elke nieuwssite overgenomen: ”Schitterend!”

Lolbroek Bertus

Bertus kampte al langer met gezondheidsklachten. Een achterneef die hem anderhalf jaar geleden voor het laatst sprak, is van mening dat hij een geweldige vent was en een heerlijke lolbroek.

”Je kon ongelooflijk hard met hem lachen. Een markant figuur. Bijna iedereen in het dorp kende hem. Hij maakte altijd een praatje met mensen, en dan kwam de grappendoos er weer uit.”

De achterneef vindt het jammer dat Bertus niet ouder is geworden dan 75 jaar. De neef blijkt zelf ook humor te hebben want hij schrok zich ‘dood’ toen hij de advertentie op Dumpert voorbij zag komen. ”Ik moest wel meteen weer grijnzen. Hey, dat is Bertus!”

‘Ik ga kleiner wonen!’

De advertentie is kneiterhard viraal gegaan. Bij Dumpert heeft het berichtje meer dan 14.000 likes gekregen en is deze ook honderden keren gedeeld.

”Ik ga kleiner wonen”, heeft Bertus laten optekenen. Zijn nieuwe adres is de Asserstraat 2 in Beilen, graf 198. Oftewel, de begraafplaats. Onderin de advertentie schrijven zijn geliefden op dat het leven van hun geliefde op geheel eigen wijze in een herinnering overgaat.

Zoals gezegd gaat de advertentie het hele internet over. Mensen lachen zich krom om wat Bertus heeft geschreven. En dat was nu net wat hij ermee wilde bereiken.

Onderstaand de bewuste advertentie:

Bron: