Waar Yvonne Coldeweijer normaalgesproken alleen juice op haar juicekanaal deelt, heeft ze vandaag iets heel anders te melden. Ze is namelijk opgelicht.

De juicekoningin deelt een foto van de man die haar heeft opgelicht en maakt zijn volledige naam bekend. ,,Graag zou ik in contact komen met meer mensen die zijn opgelicht”, schrijft ze bij de foto.

Voor 5500 euro opgelicht

Het gaat om een man genaamd Helio uit Schiedam. Meer details over de oplichter deelt Coldeweijer niet, maar op LinkedIn staat dat hij als systeembeheerder bij Financial Lease werkt. Yvonne vertelt dat ze voor duizenden euro’s is opgelicht en gaat binnenkort haar verhaal doen. ,,Ik krijg nog 5500 euro van deze oplichter. Binnenkort mijn verhaal”, sluit ze haar bericht af. Volgers die ook zijn opgelicht, kunnen een mail naar Yvonne sturen.

Handel

Zelf werd Yvonne in 2017 aangeklaagd door Chanel omdat ze powerbanks verkocht met daarop het logo van Chanel. In een YouTube-video legde ze destijds uit hoe het zo fout kon gaan. Coldeweijer besloot in eerste instantie tien van de ‘Chanel’-powerbanks te verkopen. En toen die in een mum van tijd uitverkocht raakten, bestelde ze er honderden bij ,,Het bleek big business. Die dingen liepen als een malle. Ik wist dat ik in een grijs gebied handelde, maar dacht dat niemand er ooit achter zou komen”, zei Coldeweijer destijds.

Aangeklaagd

De kassa van Yvonne bleef rinkelen, tot ze uiteindelijk een brief kreeg van een Chanel-advocaat met daarin de mededeling dat ze per direct de verkoop moest stoppen. ,,Ik werd aangeklaagd. Het bedrijf eiste 300 euro juridische kosten, een schadebedrag van 1500 euro en de nettowinst die ik had gemaakt op die dingen. En ze stelden me een boete van 1000 euro in het vooruitzicht voor elke dag dat ik zou doorgaan met mijn handeltje.”

‘Kwam er goed vanaf’

Uiteraard besloot Coldeweijer direct te stoppen met haar handeltje en stuurde Chanel een e-mail met daarin haar excuses. Chanel kwam al snel met een schikkingsvoorstel dat Coldeweijer alleen nog de winst die ze had gemaakt moest betalen plus een boete van 300 euro. ,,Ik ben er dus behoorlijk goed vanaf gekomen.”

Bron: