Een voorspelling die is gedaan over het overlijden van koning Charles gaat viraal op social media. Volgens de voorspelling zal Charles overlijden op 28 maart 2026…

Een man genaamd Logan Smith deed in juli 2022 een voorspelling over de dood van koningin Elizabeth én over de dood van koning Charles. ,,De koningin overlijdt op 8 september 2022. Koning Charles overlijdt op 28 maart 2026”, schreef hij op Twitter.

Voorspelling over dood Charles

Een paar maanden later bleek Logan gelijk te hebben over Elizabeth: de Queen overleed op de exacte datum die hij voorspeld had. En nu bekend is gemaakt dat koning Charles aan kanker lijdt, gaat de voorspelling opnieuw viraal op Twitter. De kankerdiagnose van Charles houdt het Verenigd Koninkrijk in zijn greep en door de vaagheid over de precieze aard van zijn ziekte, vrezen Britten voor het ergste.

Dezelfde ziekte als Elizabeth?

Er wordt vermoed dat Charles dezelfde vorm van kanker heeft als zijn moeder had. Volgens de officiële overlijdensakte is koningin Elizabeth aan ouderdom gestorven, maar Gyles Brandreth, de auteur van het nieuwe boek Elizabeth: an Intimate Portrait, denkt daar anders over. In zijn boek schrijft hij dat de Queen overleden is aan de gevolgen van kanker. ,,Ik heb gehoord dat de Queen een vorm van myeloom, beenmergkanker, had. Dat verklaart onder meer haar gewichtsverlies en haar mobiliteitsproblemen”, schrijft Brandreth in zijn boek.

Volgens de auteur is genezing niet mogelijk, maar bestaat er wel een behandeling die de symptomen kan verminderen en het leven tot drie jaar kan verlengen.

Prins Harry

Inmiddels is prins Harry onderweg naar het Verenigd Koninkrijk om bij zijn zieke vader te zijn. Vanwege de vete met de koninklijke familie keert Harry alleen in uiterste nood terug, waardoor de zorgen om koning Charles groeien.

Bron: