Viktor Brand krijgt een ongenadig harde veeg uit de pan van Angela de Jong. De columniste neemt geen blad voor de mond, en haalt verwoestend uit de naar de sidekick van mr. Frank Visser in het programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

‘Simpele mensen’

Tegenwoordig moet je toch een beetje oppassen met wat er op televisie wordt uitgezonden. En al helemaal als het gaat om kwetsbare mensen.
Maar dat is nu juist de levensader van sommige shows. In het programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak zijn vrijwel wekelijks simpele en vooral ruziezoekende mensen te zien. Die zetten zichzelf zo voor schut dat heel Nederland ze daarna herkent.
Angela de Jong vindt dat dit maar eens afgelopen moet zijn. Ze heeft sowieso al geen hoge pet op van SBS 6, maar heeft met verbazing naar de meest recente aflevering van meester Visser zitten kijken.
De columniste kan niet begrijpen dat de leiding van SBS niet heeft ingegrepen en niet stiekem gedacht heeft: ”dat hadden we niet moeten uitzenden.”

Bizar

De Jong noemt de show ‘volkstheater’. ”Een aflevering is pas geslaagd als de partijen elkaar voor rotte vis of erger uitmaken.”
Wat kijkers afgelopen maandag hebben gezien, ging in de ogen van de columniste veel te ver. Angela noemt Maike (zonder haar naam te noemen) een voorbeeld de de falende geestelijke gezondheidszorg, waardoor de probleemgevallen geen hulp krijgen maar een podium op televisie.

Kijkcijfers

In de ogen van Angela is Viktor Brand medeplichting. ”Viktor geeft zo’n podium maar al te graag. Alles voor de kijkcijfers.”
“Wat pas echt idioot is, is dat we met z’n allen accepteren dat dit onder de noemer ‘amusement’ op tv wordt gebracht.”

Bron: