Met nog slechts twee weken te gaan voordat het nieuwe Formule 1-seizoen van start gaat, heeft Viaplay in een e-mail aan klanten laten weten dat de abonnementsprijzen wederom omhoog gaan. En niet zo’n klein beetje ook. Abonnees gaan fors meer betalen.

Viaplay abonnement

De Zweedse streamingsdienst heeft bekendgemaakt dat abonnees vanaf 22 mei aanstaande twee euro meer moeten gaan betalen. In plaats van de 15,99 die er nu opgehoest moet worden, wordt dat 17,99 euro. En dat is niet bij iedereen lekker gevallen.
Volgens de baas van Viaplay Nederland wil het Zweedse concern sporten graag blijveen aanbieden aan kijkers, maar moet daar wel een ‘realistische prijs’ tegenover staan. Roger Lodewick: ”Sportrechten van wereldklasse zoals de Formule 1, Bundesliga, Premier League en darts zijn ontzettend populair. Om deze te kunnen blijven aanbieden, zullen we de prijs moeten aanpassen.”

Uitzendrechten

Het is niet voor het eerst dat Viaplay de tarieven verhoogt. In januari vorig jaar ging het maandabonnement al van 13,99 naar 15,99. En nu komt er dus weer twee euro bij.
De maand maart beloofd spannend te worden. Dan wordt namelijk bekendgemaakt welke partij de rechten van de Formule 1 vanaf 2025 in handen krijgt. Viaplay staat niet heel sterk. Verwacht wordt dat VodafoneZiggo, RTL en Canal+ ver zullen gaan voor de rechten.

Jaarabonnement Viaplay

Met het nieuwe tarief ga je over een heel jaar een bedrag van 218.55 euro betalen. Je kunt het dan wel gewoon maandelijks opzeggen. Een jaarabonnement is wat dat betreft een meer voordelige optie. Als je dat nu afsluit is dat veel goedkoper.
Volgens de  website van Viaplay betaal je dan 12,79 per maand, wat neerkomt op een jaarprijs van 153.48 euro. Dat scheelt nogal.

Bron: