René le Blanc is dolgelukkig. Na een jarenlange ruzie met zoon Nicky hebben vader en zoon eindelijk alles bijgelegd. De zanger laat weten: “Ik had dit nooit meer verwacht.”

Lange tijd was Nicky razend op zijn vader. In een gesprek met weekblad Story zei de zanger eerder: “Iedereen heeft het over René, maar niemand weet hoe hij echt is.”

Nicky was boos omdat René over alles loog en zijn moeder had bedrogen. Maar er was toch nog meer aan de hand.

Zoon Nicky getuigde: “René was zeer agressief, hij sloeg mijn moeder in elkaar toen ze zwanger van mij was.” Blijkt dus dat de zanger zich geregeld schuldig maakte aan huiselijk geweld.

René le Blanc

Na zijn geboorte gingen de ouders van Nicky snel uit elkaar. Maar de ruzies bleven maar doorgaan. Nicky zegt dat de zanger zijn financiële verplichtingen nooit nakwam.

Nicky onthult: “Hij betaalde nooit de alimentatie van 250 gulden per maand, mijn moeder stond er compleet alleen voor.” Ook toen zijn moeder ernstig ziek werd en ze niet langer voor Nicky kon zorgen, liet René hen stikken.

“Hij liet me stikken. (…) René beloofde woonruimte voor me te zoeken, maar deed dat nooit. Hij deed allemaal loze beloftes”, aldus Nicky. Als je dit allemaal zo hoort, lijkt een verzoening dus heel onwaarschijnlijk.

Nu heeft zoon Nicky, inmiddels 31 jaar, toch besloten om zijn vader stilaan te vergeven. René le Blanc vertelt in Story dat ze weer toenadering zochten en dat het de goede kant opgaat.

De zanger vertelt: “We hebben elkaar twee keer gezien en daarnaast veel telefonisch contact.” Hij had dit nooit meer verwacht.

René le Blanc

De volkszanger vervolgt: “Het gaat goed. Ik ben er blij mee, en Nicky ook. We hebben afgesproken dat we elkaar goed gaan leren kennen. Dat geeft rust. Ik had dit nooit meer verwacht.”

Bron: