In deze serie delen mensen hun ervaringen over hun gezin, waarin het traditionele beeld van een gezin met man, vrouw en kinderen niet meer de norm is. De Nederlandse Christel Young (38) emigreerde voor haar grote liefde Kait (45) naar Australië en is moeder van drie zonen.

In Nederland voelde Christel zich niet thuis en verhuisde in 2008 naar Engeland. Ze trouwde met een Britse vrouw en kreeg een zoon, Maxwell (nu 7), maar het huwelijk liep op de klippen. In 2016 werd ze via Twitter verliefd op de Australische Kait en verhuisde ze naar Australië om samen met Kait en met behulp van een donor zonen Arlen (2) en Lewyn te krijgen.

Het gezin woont in een klein stadje in de staat Victoria, drie uur rijden vanaf Melbourne. Christel en Kait trouwden in 2019, nadat Christel naar Melbourne vloog om de liefde te onderzoeken. Voor een verblijfsvisum moesten ze trouwen, maar dat betekende ook dat Christel haar zoon Maxwell moest achterlaten bij haar ex-vrouw in Engeland. De visumaanvraag voor Australië was duur en tijdrovend. Toen de aanvraag was goedgekeurd, begonnen ze aan hun nieuwe leven in Australië.
Het Instagram-account van de regenboogfamilie geeft een mooi beeld van het gezin, maar Christel is ook eerlijk over de uitdagingen die ze tegenkomen, zoals de zwaarte van een zwangerschap of bevalling, lichamelijke ongemakken, de slechtziendheid van haar vrouw en het intense gemis van familie. Ze mist haar oudste zoon, maar spreekt hem drie keer per week en haar ouders bezoeken hem regelmatig.

Bron: