Samantha Steenwijk is vaak op televisie te zien. Ze staat officieel te boek als zangeres, maar ze heeft nog nooit een hit gescoord.
Daar wordt de ’tv-persoonlijkheid’ vaak mee getreiterd. Is Samantha alleen maar bekend geworden door covers van André Hazes?

Geen hits

De meeste mensen kennen mevrouw Steenwijk alleen maar van haar ruzie met Yvonne Coldeweijer, of van de dieetpillen. Geen beste zaken.
Yvonne beweerde destijds dat Steenwijk via Instagram ‘illegale dieetpillen’ had gebruikt om af te vallen. Daar zou ze ook nog over gelogen hebben.

Wilfred Genee

Eergisteren mocht Samantha aanschuiven bij de radioshow van Wilfred Genee: The Friday Move. Genee wees de zangeres erop dat ze bar weinig zingt, maar in veel televisieprogramma’s opduikt.
Ook vroeg hij spottend naar haar grootste hit. Samantha kon dat niet waarderen en antwoordde als door een slang gebeten: ”Dat is toch vreselijk, Wilfred?”

Seksisme

Wilfred gaat nog een stapje verder: ”Ik heb echt zitten zoeken, maar…” Samantha verklaart daarop dat ze nog nooit een hit heeft weten te scoren omdat ze een vrouw is.
Samantha Steenwijk vertelt waarom ze nooit een hit heeft gescoord
Ze wijt het aan seksisme. ”Voor vrouwelijke artiesten in de volksmuziek is het een enorme uitdaging om door te breken. Ik hoor van meerdere vrouwen om me heen dat er gewoon geen doorkomen aan is.”
Omdat ze zelf doorheeft dat haar opmerking kant noch wal slaat, begint ze over grootheden als Willeke Alberti en Corry Konings. Ook vrouwen.

Televisie

”Maar er zijn zoveel zangeressen dat er gewoon geen doorkomen aan is”, aldus de beteuterde Steenwijk. Of ze weer bij elk tv-panel gaat zitten? ”Nee, die tijd is voorbij.”
Ze heeft toe dat ze gedurende coronatijd weinig te doen had en daarom haar werkzaamheden verlegde naar de televisie.
De vraag die ons bezighoud: wil Samantha Steenwijk echt niet meer op televisie verschijnen, of krijgt ze geen uitnodigingen meer?

Bron: