Wanneer je meedoet aan het programma First Dates, dan heb je dus letterlijk de eerste date met iemand die je nog nooit hebt gezien.

First Dates

De kans dat die date gaat uitmonden in een succesvolle relatie is heel erg laag. Experts hebben het een keer uitgezocht en met 0,6% slagingspercentage kun je beter op een andere manier gaan daten.

Dat mag de pret echter niet drukken. Mensen doen nog steeds massaal mee, want naast een date kom je natuurlijk ook op televisie.

Het ligt helemaal aan jezelf hoe je vervolgens op het internet belandt, al lijken sommige mensen zich daar niet bepaald van bewust.

Rens

Een tijdje geleden deed ene Rens uit Amsterdam mee. De jongen is applicatie-ontwikkelaar en heeft het plan opgevat zijn spiermassa op te bouwen.

Rens heeft geen geluk gehad in de liefde, zo vertelt hij. ”Ik heb gedate en meerdere relaties gehad. Maar bij eentje was het uitgegaan.”

”Die was ineens verhuisd naar de Verenigde Staten. Dus ja, dat is heel ver weg. Maar Rens heeft ook wat anders doorstaan.

”Weer een andere, die bleek een vent te zijn. Achteraf. Verbouwd. Ja, dat vind ik niet leuk want ik vroeg: ‘Ben jij geboren als een dame?’ en ze zei ja.”

”Vervolgens bleek het achteraf dus een omgebouwde vent te zijn. Dat is een leugen en ja, dan ben ik natuurlijk weg he. Zo werkt dat.”

Date met Lisa

Vanaf dat moment is Rens het vertrouwen in mensen een beetje verloren. Hij vraagt zich nu altijd af of zijn dates wel echt vrouwen zijn.

Bij First Dates gaat hij lekker eten met Lisa, een 26-jarige studente. De gesprekken lopen totaal niet vlot en later blijkt dat Rens een prangende vraag heeft.

Zenuwachtig schraapt hij zijn keel: ”Wat ik nu ga zeggen is een beetje hak op de tak, maar ik vind wel dat het besproken moet worden. Ben jij een omgebouwde vent?”

De reactie van Lisa laat niets aan de verbeelding over. Te pijnlijk.

Willen ze elkaar nog een keer zien?

Aan het einde van de date volgt altijd het beruchte moment waarin gevraagd wordt of men elkaar nog een keer wil zien. De enthousiaste Rens wil wel.

Lisa heeft er duidelijk geen trek in: ”Dat zei je ja, maar voor mij hoeft het niet.”

Bron: