René Froger haalt keihard uit naar collega’s. De rondbuikige zanger, inmiddels al 62 jaar, heeft weinig met de nieuwe generatie artiesten. In gesprek met Jayjay Boske op diens YouTubekanaal Day1 uit Froger grote kritiek op de aanpak van opkomende talenten.

René Froger haalt keihard uit naar collega’s

Volgens René Froger wordt er tegenwoordig geen paal en perk meer gesteld. ”Er zijn veel mensen die het echt goed doen, maar ook – met name in de artiestenwereld – die maar wat aanrommelen. Daar zit helemaal niets van een visie achter, zakelijk gezien.”
Froger stelt dat artiesten zich moeten omringen met mensen die van hen houden en voor hen zorgen. ”Ja, ook voor je geld.” De Topper komt dan ook met advies. ”Verzamel nuchtere mensen om je heen en luister naar die ene persoon die je eigenlijk niet wilt horen. Ik heb zelf mazzel gehad dat mijn vader een nuchtere man was en een goede zakenman.”

Rolexen kopen

Wat René Froger ook niet kan bekoren, is de manier waarop artiesten met hun geld om gaan. ”Tegenwoordig krijgen, ik noem het even ‘de kinderen’, een voorschot bij een platenmaatschappij, wat een vermogen is. Maar dan gaan ze een nieuwe auto of een Rolex kopen. Terwijl dat geld gewoon bedoeld is om te investeren in een carrière.”
Volgers Froger moeten mensen ook maar net mazzel hebben dat ze de juiste mensen om zich heen hebben. ”Dat zijn natuurlijk in eerste instantie je familieleden.”

Bron: