De stichting Free a Girl probeert een einde te maken aan seksueel uitbuiting van jonge meiden, en bestaat binnenkort vijftien jaar. Free a Girl organiseert daarom een jubileumfeest op Ibiza. Patty Brard werd als ‘vriendin van de stichting’ uitgenodigd en hoefde ook de entree van 1.000 euro niet te betalen. So far, so good!

Dwangsom

De druiven werden zuur toen Patty later nóg een brief ontving. Volgens Patty werd er van haar verwacht dat ze tussen andere gasten ging zitten én moest ze een contract tekenen dat ze niets over het feest mocht vertellen, om de privacy van de andere deelnemers te garanderen. Mocht er tóch informatie uitlekken, dan hing er een dwangsom aan van 5.000 euro. Dit laatste schoot bij Patty totáál in het verkeerde keelgat.

Belachelijk gemaakt

‘Ik heb teruggemaild: ‘In dat geval kom ik niet. Als er straks een roddel de wereld in komt, door weet ik veel wie daar heeft gezeten, dan krijg ik een boete!’ Daarnaast was Patty gekrenkt omdat ze gratis mocht komen als ‘attractie’. ‘Eigenlijk voelde ik me gewoon belachelijk gemaakt. Je hoeft geen 1.000 euro te betalen, maar kom maar mooi zitten. Dat vind ik achteraf gezien eigenlijk al gek. Ik vind het idee dat je opvulling bent om dat je BN’er bent omdat je hier zit… en dan zit je hier en dan mag je achteraf niet vertellen waar je geweest bent. Daar bedank ik voor: ik ben geen kerstbal!’

Patty hoopt niet dat Yolanthe boos is na de aanvaring, maar als het wél zo is maakt dat ook niet zo veel uit. “Het kan me niet schelen. Ik vind het werk dat Yolanthe doet erg goed, ik vind Yolanthe een fijn mens. Ik vind die stichting prima, als ze daar het succes mee hebben dat ze zeggen dat ze hebben, maar PR-technisch gaat er het een en ander helemaal mis.”

Bron: