Nicol Kremers moet voor de politierechter verschijnen omdat ze een bloedproef heeft geweigerd. De ex van Peter Gillis werd afgelopen maart aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. ,,Weigeren van een bloedonderzoek is een zwaarder vergrijp dan rijden onder invloed.”

De politie zette op 6 maart de achtervolging in op een auto waarvan vermoed werd dat de bestuurder onder invloed was. Na een korte achtervolging werd de auto aan de kant gezet en bleek dat Nicol Kremers achter het stuur zat. Kremers maakte een ‘zeer emotionele, verdrietige en angstige indruk’ op de agenten. De agenten verklaarden later dat Nicol riep dat ze het leven niet meer zag zitten en er zelfs een eind aan zou willen maken. Dat meldt het AD.

Op de vlucht

Tijdens haar verhoor vertelde Kremers dat ze op de vlucht was voor Peter Gillis, die haar voortdurend zou mishandelen. Agenten vermoedden dat ze ook onder invloed kon zijn van drugs, maar Nicol weigerde een bloedproef. Hierdoor kon niet vastgesteld worden hoeveel ze had gedronken en of ze hierbij ook drugs had gebruikt. Het weigeren van de bloedproef is volgens justitie een ‘ernstig vergrijp’. Daarom moet Nicol op 10 oktober voor de rechter verschijnen.

Weigeren bloedonderzoek

,,Weigeren van een bloedonderzoek is een zwaarder vergrijp dan rijden onder invloed”, aldus een woordvoerder in het AD. ,,Anders zou iedereen met drank op achter het stuur een test kunnen weigeren zonder gevolgen.”

Relatie Peter Gillis

Advocaat Sébas Diekstra, die Nicol bijstaat, bevestigt dat ze voor de rechter moet verschijnen. ,,Op het moment van het incident zat Nicol in een bijzonder moeilijke fase. Nadien heeft ze actief hulp gezocht en intensief aan zichzelf gewerkt”, aldus Diekstra in een reactie aan het AD.

Nicol is afgelopen zomer naar Thailand gevlogen om ‘aan zichzelf te werken’. Onlangs onthulde ze dat ze een trauma heeft opgelopen door de relatie met Peter Gillis. Zo kampt Nicol met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). ,,Ik wil die man nooit meer zien en niet meer aan hem denken”, vertelde ze in gesprek met weekblad Party.

Bron: