René Le Blanc, bekend van het SBS6-programma ‘Ik Geloof In Mij’, maakt grote stappen in Duitsland met zijn tweede single ‘Lady Blue’.

Het lijkt erop dat de zanger niet alleen vanwege zijn muziek, maar ook door zijn “Duitser-look” en herkenbaar stemgeluid geliefd is bij onze oosterburen.

Trouwe Fans in Duitsland

“In Duitsland zijn mensen supertrouw en loyaal als je eenmaal als artiest aan de slag bent,” deelt René in een gesprek met Party.

Hij ervaart een groot verschil in hoe artiesten worden gewaardeerd in Duitsland vergeleken met Nederland. “In Nederland ben je het poppetje op de bühne, maar in Duitsland zien ze je echt als kunstler.”

De Look van een Duitser

René’s succes in Duitsland wordt mede toegeschreven aan zijn uiterlijk en stemgeluid, die doen denken aan bekende internationale artiesten als Engelbert Humperdinck en Tom Jones.

“Verschillende tv-producenten in Duitsland willen mij in hun programma vanwege mijn Duitse look en herkenbaar stemgeluid,” vertelt René trots.

Moe van Nederlandse Kritiek

In Nederland wordt René vaak geconfronteerd met negatieve opmerkingen op sociale media.

“Zoals dat ik een kwal, komediant en narcist ben en niet kan zingen,” licht hij toe. Deze kritiek staat in schril contrast met de positieve reacties die hij ontvangt in Duitsland, waar zijn muziek en videoclip van ‘Lady Blue’ lovend worden ontvangen.

Toekomstplannen

René, onder de vleugels van muzikant George Thé, heeft grootse plannen in Duitsland.

Met een doordacht driejarenplan hoopt hij zijn plek te veroveren naast andere Nederlandse artiesten die succes hebben geboekt in Duitsland. “De eerste tekenen zijn goed,” zegt René optimistisch over zijn toekomst.

De Lachende Derde

Met zijn geföhnde haren en unieke geluid denkt René dat hij “de lachende derde” kan worden in het rijtje van Nederlanders die succes hebben gevonden in Duitsland.

Zijn ambitieuze plannen en de positieve ontvangst in Duitsland wijzen op een veelbelovende toekomst voor de zanger.

René Le Blanc weg uit Nederland: “Duitsers zijn tenminste loyaal!”

Terwijl René Le Blanc in Nederland worstelt met kritiek, lijkt hij in Duitsland een warm welkom te krijgen.

Zijn unieke stijl en geluid resoneren met het Duitse publiek, en met een solide plan voor de komende jaren lijkt niets hem in de weg te staan om een internationale muziekcarrière op te bouwen.

Bron: