De televisiewereld van Nederland werd flink opgeschud toen Martien Meiland en zijn gezin hun intrede deden met ‘Ik Vertrek’ in 2007. Hun avontuur om een bed & breakfast in Frankrijk op te zetten, gevolgd door een terugkeer naar Nederland, werd een hit. Hun comeback in 2015 met een terugblik in ’10 jaar Ik vertrek’ voegde nog meer glans toe aan hun reeds fonkelende TV-carrière. De Meilandjes altijd al ambitieus, kregen in 2019 een gouden kans van Talpa Network die hen volgde in ‘Chateau Meiland’ en sindsdien zijn ze niet meer van de buis weg te denken.

De realityserie ontpopte zich als een fenomeen, maar zoals dat vaak gaat met fenomenen is overdaad schadelijk. Het lijkt erop dat de Meilandjes een beetje te vaak op het scherm zijn verschenen, met sommige kijkers die hun onverzadigbare aanwezigheid op TV beu zijn. De term “uitgemolken” lijkt niet misplaatst als het om de Meilandjes en hun avonturen bij Talpa gaat. Maar hoe lang kan dit nog doorgaan?

Het lijkt erop dat Martien zelf ook een beetje verzadigd raakt van al de camera’s. In een recent interview met Showbuzz, een tijdschrift van weekblad Weekend, onthulde Martien dat ‘Chateau Meiland’ niet eeuwig zal blijven bestaan. Hij ziet zichzelf over vijf jaar in een heel ander leven, ver weg van de reality-tv. “Dan is Chateau Meiland wel klaar,” verklaart hij. Hij geeft aan dat ze nu hun focus leggen op hun pension Code Rosé, en dat ze graag als familie samenwonen, maar dit keer buiten het oog van de camera.

Martien suggereert dat het einde van ‘Chateau Meiland’ en gerelateerde programma’s nabij is, mogelijk rond 2024 of 2025. En hoewel de Meilandjes waarschijnlijk nog wel een spectaculaire afsluiter in petto hebben, lijkt het erop dat ze hun televisiehoofdstuk langzaam maar zeker gaan afsluiten. Een tijdperk van excentrieke televisie, luidruchtige avonturen en onvergetelijke uitspraken van Martien komt ten einde. Het publiek zal ongetwijfeld hun unieke charme en humor gaan missen, maar soms is het gewoon tijd om verder te gaan en nieuwe wegen te verkennen.

Maar Martien heeft het specifiek over ‘Chateau Meiland’ de realityserie. We weten allemaal dat Martien ook nog te zien is in andere tv-programma’s zoals ‘Wievan de drie.’ Ook start binnenkort het programma Chateau Meiland VIPS waarin bn’ers een paar dagen komen logeren in code Rosé en Martien ze zal interviewen. Dus wij gaan ervan uit dat zolang Martien goede kijkcijfers behaald hij vast wel te zien zal zijn in andere tv-programma’s.

Bron: