De meeste mensen die dit lezen zijn opgegroeid met Bassie en Adriaan. Wat veel mensen niet weten is dat Adriaan (Aad van Toor) dat nu nog steeds doet.

Bassie en Adriaan

De laatste keer dat Bassie en Adriaan samen hebben opgetreden, is alweer zo’n twintig jaar geleden. Adriaan is nog vaak in de spotlights.
Hij mag dan inmiddels 81 jaar zijn, maar krijgt nog dagelijks lieve reacties van fans. Aad werkte ook mee aan de documentaire Een Schat aan Herinneringen, die vandaag in première gaat. Speciaal voor deze documentaire is Aad uit Spanje overgevlogen.
In zijn woonplaats hebben lokale Spanjaarden geen flauw idee wie hij is, maar in Nederland wordt hij op straat voortdurend aangesproken.

Kinderen

Dat mensen hem zelfs nu nog, jaren later, herkennen en hem berichten sturen, wijt Aad gedeeltelijk aan het feit dat hij en zijn broer ‘altijd alles voor de kinderen’ hebben gedaan.
De documentaire ziet Van Toor als de kroon op het werk van hem en zijn broer. Hij hoopt dat de fans er ook erg blij van worden.

Aad was na het zien van zijn eigen kunsten als acrobaat voor The Crocksons, het acrobatenduo waarmee hij en Bas in de jaren vijftig en zestig de wereld over reisde. ”Ja, toen was ik nog echt acrobaat en speelde ik het niet.”

Fans

Aad van Toor is dit weekend aanwezig bij twee voorstellingen van de film in Rotterdam en Schiedam. Wat hij er gaat doen, wil hij niet vertellen. De fans kunnen in ieder geval wel op een verrassing rekenen. ”Het gaat om de trouwste fans, dus ik wil iets aparts doen.”

Bassie

Zeg je Adriaan, dan zeg je Bassie. En andersom. Maar Bassie is er niet bij. Het gaat namelijk niet goed met de 88-jarige Bas.
Dat gaat het al een tijdje niet, maar zijn gezondheid is heel erg verslechterd. ”Hij is te breekbaar. Hij vindt het heel moeilijk dat hij de festiviteiten mist.”

”We gaan er voor zorgen dat zijn aanwezigheid wordt gevoeld en dat hij weet dat hij niet wordt vergeten”, zo zegt Aad.

Bron: