Het is de tweede keer dat Rutte aanschuift bij Vandaag Inside en zich overlevert aan het meedogenloze vragenvuur van de heren. Zijn verschijning van afgelopen maandagavond levert het programma maar liefst 1,1 kijkers op. Tijdens de uitzending blikken ze terug naar zijn vorige bezoek, waar hij de dildo-helm giebelend in ontvangst neemt. Telegraaf-journalist Jeroen Holstrop wilt weten wat hij daar eigenlijk mee gedaan heeft.

‘Waar is de dildo?’

Rutte blijft een ondoorgrondelijk man. Op de vraag waar de dildo is antwoordt hij dan ook mysterieus: “Dat houd ik even geheim.” Wel wordt duidelijk dat hij hem tot de dag van vandaag goed bewaard heeft. “We zoeken een wijze om die milieuvriendelijk te verwerken.” Oké, eventueel wordt het ludieke speeltje van Mark dus netjes gerecycled. Zo’n siliconen leuter kan prima worden omgesmolten tot bakvormpje bijvoorbeeld. Wel een reden om extra alert te zijn bij de aankoop van bakgerei in de Blokker de volgende keer dat je cupcakes gaat maken. Wellicht zijn er restanten van Rutte’s dildo in verwerkt.

Bij een collega

“Hij is bij een collega van mij op ministerie,” durft Rutte wel toe te geven. “Maar die wil niet dat ik zeg waar die ligt.” Al dat vage gedoe maakt het zaakje alleen maar verdachter. Welke collega van Mark heeft de kunstpenis in zijn nachtkastlaatje en hoe is deze überhaupt bij hem terecht gekomen? Mark staat in ieder geval te giechelen als een tienermeisje bij de dildo-inspectie van Jeroen. Je bekijkt het hier.

‘Net op tijd weggeduwd’

In de uitzending van maandagavond gaat het nog kort over de helm waar de dildo op geplakt zat. “Die dildohelm heb ik net op tijd weggeduwd. Die foto is in alle dossiers terechtgekomen. Als die te lang hier gestaan zou hebben, dan ben ik bang dat het toch een belangrijker gespreksonderwerp zou zijn geworden”, laat Rutte zich daarover uit.

Bron: