Mart Hoogkamer heeft onlangs laten weten dat hij al zijn optredens voor de komende tijd heeft afgezegd om rust te nemen. Zijn manager Robert Schipper onthult nu wat er écht met Mart aan de hand is.

,,’Werk om te leven, leef niet om te werken’, dit vertelde mijn moeder mij al van jongs af aan”, liet Mart weten in zijn verklaring. ,,Had ik maar naar haar geluisterd. De afgelopen tijd lijkt het er op dat ik mezelf voorbij ben gelopen in mijn zangcarrière, door mijn grote passie om mensen te raken en te inspireren.”

Hoe is het met Mart?

Hoe is het nu met Mart? Volgens zijn manager Robert Schipper is er nog niet veel veranderd. ,,Hij heeft iets meer zonlicht gezien, waardoor hij wat meer kleur heeft gekregen”, vertelt hij in gesprek met weekblad Story. ,,Maar we zijn druk bezig met hem.”

Er speelt méér

Maar behalve dat Mart oververmoeid is door alle optredens van de afgelopen tijd, speelt er nóg iets. ,,Voor Mart is zijn bekendheid toch wel een pittig dingetje”, onthult Robert. Mart zou niet kunnen wennen aan het feit dat hij overal herkend wordt. ,,Hij kan de McDonalds niet meer in zonder dat iedereen iets van hem wil. Dat is de keerzijde van de medaille.”

Psychische hulp

Volgens Robert moet Mart een manier vinden om daarmee om te leren gaan. ,,Daarom hebben we nu een mental coach ingeschakeld die hem daarbij kan helpen”, legt hij uit. ,,Hij moet alles verwerken. In de afgelopen twee jaar is er zoveel gebeurd. En dan het gevoel hebben altijd te moeten presenteren, dat is best wat voor een jonge zanger. Die trein is nooit meer gestopt.”

Bron: