Een 29-jarige asielzoeker die zich vorig jaar heeft vergrepen aan vier kleine meisjes in een zwembad van Center Parcs in Zandvoort, hoeft de cel niet in. De man komt weg met een korte werkstraf. Dat meldt Hart van Nederland.

Zwembad Aqua Mundo

De man, een Syrische asielzoeker, was vorig jaar in het zwembad Aqua Mundo. Daar vergreep hij zich aan vier kleine meisjes. Hij kneep in hun billen en bij een meisje wreef hij zelfs met zijn geslachtsdeel tegen haar heup terwijl hij zijn benen om haar middel had geklemd.

Bij CenterParcs kwamen maar liefst tien meldingen binnen van meisjes en vrouwen. De dader werd omschreven als ‘donker met armen vol tatoeages’.

Vier kleine meisjes (11) aangerand in zwembad van Center Parcs
Op camerabeelden was te zien wat de intenties van de man waren. In de wildwaterbaan ging hij niet met de stroom mee. Hij stapte meermaals op kinderen af.

Het meisje dat het geslachtsdeel van de man tegen haar heup kreeg, is ontzettend bang geworden. Volgens haar moeder durft ze niet meer alleen naar buiten. Ook heeft ze ‘plaatjes’ in haar hoofd en heeft een trauma opgelopen door wat er gebeurd is in het zwembad.

Advocaat

De man liet vorige maand via een tolk weten dat het niet expres is gebeurd. Hij zou naar eigen zeggen niet op vrouwen vallen. Best opmerkelijk, aangezien zijn vrouw en kind in Turkije wachten op gezinshereniging. De advocaat van de man noemde het nadelig als zijn client veroordeeld zou worden.

Dat zou de asielaanvraag immers niet ten goede komen, waardoor de man wellicht niet in Nederland zou mogen blijven. Het OM eiste desondanks vier maanden cel.

Rechter heeft medelijden

Dat is helaas niet gebeurd. De rechter vonniste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar. Daar komt een werkstraf van zestig uur bij.

Het vonnis valt dus veel lager uit. Hoe dat komt? De asielzoeker had nog geen strafblad en is in Nederland niet eerder met justitie in aanraking gekomen.

Jouw mening is voor ons ontzettend belangrijk. Laat in de reacties weten wat je van deze ‘straf’ vindt en deel dit bericht, zodat meer mensen het kunnen lezen!

Bron: