Europapa van Joost Klein is pas een paar dagen uit, maar is nu al een monsterhit. Alleen op YouTube is het nummer al meer dan 6,5 miljoen keer beluisterd. Of Joost het Songfestival nu wint of niet: Het Friesenjung heeft zijn doel al wel bereikt.

Geert maakt parodie

Wanneer je een hit scoort, komen er allerlei mensen om de hoek die een eigen versie maken. Dat zagen we ook al bij het lied Parijs van Kenny B. Daar werden Amsterdamse, Rotterdamse, Haagse en zelfs Limburgse versies van uitgebracht.
Maar dat een politicus er even goed voor gaat zitten is ongekend. Geert Wilders op de beat lieve mensen. Hij is in tegenstelling tot Joost niet zo blij met Europa. De eerste zin: ”Blijf weg uit Europa, als je met de boot gaat, Europapa, Europapa.” De PVV-leider spreekt ook van ‘formeren tot hij doodgaat’. Schitterend natuurlijk. Deze versie gaat overigens ook hard.

Niet echt, wel grappig

Op het moment van schrijven is het op YouTube al meer dan 40.000 keer beluisterd. Iets minder dan het lied van Joost, maar steeds meer sites pakken het op.
Voor de mensen die alles geloven: deze parodie is volledig nep en gemaakt met AI (Artifical intelligence). De bedenker van de tekst heet Niels Groffen. Die meldt dat ook netjes in de video. Dat maakt het overigens niet minder grappig. Check ‘m hieronder:

Bron: