Door alle commotie rondom de mishandelingen van zijn ex vriendin heeft Lil’ Kleine tonnen met geld verloren. Was de rapper eerst nog schatrijk, is daar tegenwoordig niet veel meer van over.

Extravagante levensstijl

Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, brak door in de muziekindustrie met hits als Drank & Drugs en Krantenwijk. Hij vergaarde faam en fortuin met zijn muziek, optredens en commerciële deals. Zijn extravagante levensstijl en zichtbare rijkdom waren vaak een onderdeel van zijn publieke imago. In zijn hoogtij dagen liet hij weten: ‘Ik heb weleens gezegd dat ik 60.000 euro per maand verdien. Vorige maand was dit 80.000 euro en de maand ervoor 150.000 euro. Daar doe ik niet geheimzinnig over. Je zou ervan versteld staan hoe keurig mijn administratie is.’ Helaas zijn deze glorieuze dagen ondertussen voorbij voor de rapper.

Mishandelingen

Sinds de rechtszaken elkaar in hoog tempo opvolgen nadat Lil’ Kleine zijn vriendin Jaimie Vaes mishandelde, gaat het hem financieel ook een stuk minder voorspoedig. Hij werd op 14 februari opgepakt nadat er via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer beelden uitlekten waarop te zien is dat de rapper Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt.

Schuldig

In een eerdere verklaring tegen de politie zei Lil’ Kleine dat hij het slachtoffer ‘met geen vinger’ aangeraakt heeft. Maar in de rechtszaal werden bewakingsbeelden van de mishandeling getoond. Hierover zei de rechter dat de rapper inderdaad ’trappende bewegingen’ maakte, en verklaarde hierna dat Lil’ Kleine en zijn vrienden schuldig waren aan de mishandeling. Hierna verbrak zijn platenmaatschappij het contract en werden optredens massaal afgezegd.

Verloren poen

Weekblad Party zocht uit hoe groot de financiële schade is voor de muzikant. Was zijn bedrijf een paar jaar geleden nog 700.000 euro waard, is daar ondertussen nog maar 31.970 euro van over. Zijn bedrijf heeft dus ruim 667.000 euro verloren.

Bron: