Koningin Máxima en prinses Amalia zijn samen gezien in Madrid. Ze lijken een weekendje te gaan winkelen en hun hond Mambo is ook bij hen. Amalia kan in Nederland niet een normaal leven leiden vanwege bedreigingen van georganiseerde misdaad. Afgelopen jaar moest ze haar studentenhuis in Amsterdam verlaten na een paar weken en ze zat praktisch vast in Paleis Huis ten Bosch. Om te ontsnappen aan deze situatie zijn moeder en dochter naar Madrid gevlogen.

Perfect uitje

Amalia en Máxima wandelden door de stad met hun hond Mambo, gingen winkelen en lunchten zelfs op een terras. Dit is iets wat in Nederland bijna onmogelijk is vanwege de bedreigingen van georganiseerde misdaad. Het moet een heerlijk uitje zijn geweest voor hen.

Amalia naar Cariben

Aan het eind van januari zullen het koningspaar en hun dochter en troonopvolgster Amalia een reis maken naar de Cariben. Dit is de eerste keer dat ze meegaat op een officiële reis. Tijdens de reis zal het slavernijverleden een belangrijk onderwerp zijn tijdens het bezoek aan het Caribische gedeelte van het Koninkrijk.

Bron: